Apple'ın 5 tasarım felaketi!

Apple'ın yeni pilli iPhone kılıfının bir tasarım felaketi olduğunu düşünüyorsanız, bunlara da bakın!

Apple'ın 5 tasarım felaketi!

Apple'ın yeni tanıttığı pil kılıfı, hörgüçlü tasarımıyla firmanın sıkı hayranlarını bile şaşırttı. Ancak bu garip kılıf, Apple'ın bizlere yaptığı ilk sürpriz değil. Üst seviye tasarımlarıyla tanınan dev firma, zaman zaman tasarım felaketleriyle de karşımıza çıktı. İşte bu anlardan bazıları.

Çıkıntılı lastik kılıf

Kusursuz tasarımlarıyla tanıdığımız Apple, iPhone'ununun pilinin daha fazla dayanmasını isteyenler için bu ilginç kılıfı üretti.

Apple'ın 5 tasarım felaketi!

Eriyen bilgisayar

1980'lerin bilgisayarı Apple III, ısıyı dağıtabilmesi için alüminyumla kaplanmıştı. Ancak bu tam olarak gerçekleşmedi ve bilgisayarın dahili bileşenler, tam anlamıyla erimeye başladı. Çoğu Apple III müşterisi, bu sorundan dolay bilgisayarını geri iade etmek zorunda kaldı. Kısacası sonuç bir felaketti.

Apple'ın 5 tasarım felaketi!

Yuvarlak fare

Apple'ın hokey diski şeklindeki faresi, alışılmadık şekliyle kullanımı zorlaştırıyordu. Basit tasarım fikri bu defasında işe yaramamıştı.

Apple'ın 5 tasarım felaketi!

Magic Mouse 2

Farenin şarj portu altında olduğundan, cihazı kullandığınız sırad şarj edemiyordunuz. Magic Mouse'ın hızlıca şarj olduğu doğru, ancak bu şarj portunun altta olmasını haklı çıkarmıyor.

Apple'ın 5 tasarım felaketi!

3. nesil iPod Shuffle

USB flaş sürücüsü boyutlarındaki 3. nesil iPod Shuffle'ın üzerinde müziği kontrol edebileceğiniz herhangi bir düğme yoktu. Bu görevi kulaklığın üzerindeki küçük düğmeler üstleniyordu. İki düğme ses seviyesini ayarlıyor, bir düğme ise geriye kalan her şeyi üstleniyordu. Şarkıyı durdurmak veya başlatmak için düğmeye bir kez basmanız, hızlı ileri almak için düğmeye iki kez basıp, basılı tutmanız, geri sarmak için üç kez basıp, basılı tutmanız, sonraki parçaya geçmek için ise iki kez basmanız gerekiyordu. Önceki parçaya dönmek bundan da zordu: Parça başladıktan sonra 6 saniye geçmeden önce üç kez orta düğmeye basmanız gerekliydi.

Okuyucu Yorumları