iPhone 14 Pro'nun yeni işlemcisi A16 Bionic, iPhone 13'ün A15 Bionic işlemcisinden ne kadar iyi?

Apple'ın A16 Bionik çipinin Apple A15 Bionic'ten ne kadar iyi olduğu nihayet ortaya çıktı. Aralarında büyük bir fark olacağını düşünüyorsanız, bu sonuçlara çok şaşıracaksınız.

A16 Bionic, A15 Bionic'ten ne kadar iyi?

Apple, en son etkinliğinde uzun zamandır beklenen iPhone 14 telefon serisini tanıttı. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus büyük bir heyecan yaratamasa da, iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri özellikle A16 Bionic işlemcisiyle farklı görünüyordu. Ancak bu işlemcinin nasıl bir performans sergilediği pek net değildi.

Her ne kadar Sürekli Açık Ekran ve Dynamic Island gibi yeni özellikler hakkında çok şey konuşulsa da, Apple, üst modelleri güçlendiren A16 Bionic çip setinin performansı hakkında çok fazla ayrıntıya girmedi. Şirket, A16'nın CPU performansının 2019'un A13'ünden önemli ölçüde daha iyi olduğunu söylemekle yetindi. Ancak aradaki farkın muhtemelen çok büyük olmadığı ima edilse de A15'ten hiç söz edilmedi.

AnTuTu ise bu merakımızı dindirmek için iPhone 14 modelleri hakkında bazı performans sonuçlarını paylaştı. Yalnızca Pro ve Pro Max modellerinin verileri açıklandı, zira A16 Bionic sadece bu iki modelde bulunuyor. Aşağıdaki soldaki resim iPhone 14 Pro'ya aitken, sağdaki resim iPhone 14 Pro Max'i gösteriyor:

AnTuTu, A16 Bionic'teki gelişmeyi ölçmek için A16'nın puanlarını A15 Bionic tarafından desteklenen iPhone 13 Pro ve Pro Max ile de karşılaştırdı. GPU performansında A16, A15'e kıyasla %30'a yakın bir artış gösteriyor. CPU performans artışı ise neredeyse yok denecek kadar az. Ancak Apple'ın A15'ten kendi tanıtımında bile bahsetmediği için zaten bu farkın az olması bekleniyordu.