Apple'ın merakla beklenen ilk karma gerçeklik başlığı, M2 dopingiyle gelebilir

Apple'ın yılan hikayesine dönen ilk karma gerçeklik başlığı, M2 sayesnde inanılmaz bir performans sunabilir.

Apple'ın sır gibi sakladığı cihazına M2 dopingi gelebilir

Bloomberg'den Mark Gurman'ın bildirdiğine göre, Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığı şirketin üst seviye M2 işlemcisi ile gelebilir ve şirketin gelecek yıl piyasaya sürmesi beklenen yeni ürünler fırtınasından sadece biri olabilir. Haziran ayında tanıtılan M2, hakkında bol miktarda söylenti duyulan başlığa önemli bir performans sağlayabilir.

Hem sanal hem de güçlendirilmiş (arttırılmış) gerçeklik ortamlarını bir araya getireceği söylenen başlığın oyun endüstrisine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Ocak 2023'te duyurulması beklenen başlığın Apple'ın şimdiye kadar tasarladığı en karmaşık ürün olacağını söylemişti.

Apple CEO'su Tim Cook da AR konusundaki heyecanını dile getiren isimlerden biri olmuştu. Cook ayrıca, teknoloji endüstrisinin hala bu teknolojinin olanaklarının "çok erken aşamalarında" olduğunu düşündüğünü açıklamıştı.

Başlığın 2023 yılında beklendiği göz önüne alınırsa, Apple'ın tasarımını daha güçlü M2 donanımını temel alarak yapılandırmak için yeterli zamanı olacaktır ve böylelikle cihazı çok daha güncel bir çip ile sunabilecektir.

Ancak bu güçlendirilmiş donanım muhtemelen yüksek bir maliyetle gelecek. Apple'ın en iyi iPad'leri ve en iyi MacBook'larından bazılarıyla karşılaştırılabilir özelliklerle, başlığın en az 1.000 dolar fiyata sahip olması beklenebilir, ancak teknoloji devinin ne karar vereceğini zaman gösterecek.