Tim Cook'dan, Apple'ın sır gibi sakladığı cihazı hakkında umutlandıran açıklama

Apple CEO'su Tim Cook, Apple'ın gizemli AR başlığı ve belki de çok daha fazlası hakkında artık çok daha net konuşuyor.

Tim Cook, ilk kez bu kadar açık konuştu

Apple CEO'su Tim Cook, uzun süredir güçlendirilmiş gerçeklik ve sanal gerçeklik hakkında konuşmalar yapıyor. Şimdi ise, şirketten büyük bir hamlenin gelebileceğinin sinyallerini daha açık bir biçimde vermeye başladı.

Çin devlet yayın organı China Daily ile yaptığı röportajda Cook'a, AR teknolojisinin tüketici dünyasında popüler hale gelmesi için neye ihtiyacı olduğuna inandığı soruldu. Yanıt olarak, şu anda iPhone ve iPad App Store'da bulunan 14.000 ARKit özellikli uygulamaya dikkat çekerken, AR konusunda ne kadar heyecanlı olduğu konusunda daha önce söylediği birçok şeyi tekrarladı. "Bu teknolojinin nasıl gelişeceğinin henüz çok erken aşamalarında olduğumuzu düşünüyorum" diyen Cook, sözlerine "Bu alanda gördüğümüz fırsatlar hakkında daha fazla heyecanlı olamazdım ve bizi izlemeye devam edin, neler sunabileceğimizi göreceksiniz" şeklinde devam etti.

Bu dolaylı açıklama, Apple'ın CEO'sunun şirketinin yalnızca daha fazla AR teknolojisi, özellikle bir başlık üzerinde çalışmakla kalmayıp, bunun kamuoyunun dikkatini çekmeye değer olduğuna inandığına dair en güçlü işaretlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Yine de, Apple'ın böyle bir cihazı gerçekten ne zaman duyuracağı belli değil. Şirketin yaklaşık bir yıl içinde cihazı duyurması bekleniyor.