Apple'ın ilk katlanabilir cihazı, iPhone yerine bir iPad veya dizüstü olabilir

Apple, katlanabilir ekranlı ilk cihazı için, iPhone dışında bir alternatif düşünüyor olabilir. Yeni sızıntılar, bir tablet veya dizüstü bir bilgisayarı işaret ediyor.

Apple'ın ilk katlanabilir cihazı, iPhone yerine bir iPad veya dizüstü olabilir

Apple, katlanabilir ekrana sahip bir iPhone'u 2026'dan önce piyasaya sürmeyi planlamıyor. Ancak şirket, bir iPhone yerine, belki bir iPad veya bir laptop için katlanabilir ekran teknolojisini kullanmayı planlıyor olabilir.

Tayvanlı bir tedarik zincirinden sızan bilgilere göre, Apple bu katlanabilir cihaz üzerinde beş yıldır çalışıyor ve cihazın aslında bir iPhone yerine tablet veya dizüstü bilgisayar gibi daha büyük bir cihaz olması bekleniyor.

Aynı zamanda katlanabilir cihazın üretiminin durdurulduğuna dair daha önce çıkan bazı söylentileri de doğrulayan tedarikçi, Apple'ın Samsung'dan aldığı katlanabilir ekranların beklediği kalitede olmadığı için cihazı geliştirme konusunda sorunlar yaşıyor. Ayrıca Apple, Vision Pro mühendislerini katlanabilir cihaz projesine taşıyarak projenin hızlanması için de adım atmış durumda.

Yine bu kaynağa göre Apple tek bir katlanabilir cihaz üzerinde de çalışmıyor, bu ekranlarla bir ürün ailesi geliştirmeye çalışıyor. Yani tabletleri ve laptopları da içeren bir katlanabilir Apple cihazları ailesi karşımıza çıkacak. Üstelik 2026'yı beklemeden, 2025 içinde bu cihazlarla karşılaşma ihtimalimiz de yüksek.