Yeni bir iddia, Apple’ın M3 işlemcisini şimdiden test etmeye başladığını söylüyor

Apple’ın büyük sükse yapan M serisi işlemcilerinin bir sonraki basamağı olacak olan M3 işlemciler, daha şimdiden test aşamasına ulaşmış olabilir.

Apple, M3 işlemcisini test etmeye başladı (mı?)

Apple, geçtiğimiz sene M serisi işlemcileriyle önemli bir hamlede bulundu. İlk M serisi işlemcilerinin parmak ısırtan performansından sonra şirket bu ayın başlarında da M2 işlemcisini tanıtmış ve ilk nesle göre önemli farklar ortaya koymuştu. Ancak görünüşe göre Apple bununla yetinmek niyetinde değil. Yeni bir söylentiye göre şirket şimdiden M3 işlemcileri için kolları sıvamış bile.

Bloomberg’in haberine göre Apple, M3 işlemcilerine yer vereceği MacBook’ları da tüketicilerle paylaşacak. Önümüzdeki yılın ilk yarısında tanıtılacağı iddia edilen M3 işlemcili MacBook Air 13 ve MacBook Air 15’in yanı sıra Apple’ın yeni bir iMac’i de M3 işlemcisiyle tanıtacağı söyleniyor. Bunların hepsinin 2023’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Öte yandan haberde bir de 12 inçlik bir MacBook’tan bahsediliyor. Daha kompakt bir MacBook isteyenler için tasarlanan bu MacBook’un akıbeti ise şimdilik belirsiz. Yani bunun şimdilik bir spekülasyondan ileri gitmediğini söyleyebiliriz.

Bir diğer kaynaktan gelen bilgilere göre ise Apple, M3 işlemcisini şimdiden hazırlamış bile. M3’ün test aşamasında olduğunu iddia eden creativebloq isimli web sitesi, M3 işlemcinin TSMC’nin yeni 3 nm üretim süreci eseri olacağını söylüyor. Öte yandan daha önce ortaya çıkan sızıntılara baktığımızda, Apple’ın 3 nm fabrikasyon sürecine sahip bir diğer işlemcisinin M2 Pro olacağı söyleniyordu. Yani buradan hareketle, şu an test aşamasında olduğu iddia edilen M3 yonga seti, M2 Pro’dan ibaret olabilir ve M3 işlemciler için 2023’ü beklememiz gerekebilir. Muhtemelen Apple’ın bu yıl tanıtacağı bir sonraki işlemcisi M2 Pro ve M2 Max olacakken, M3’ü ise 2023 yılında göreceğiz.