Apple'ın yeni iPhone 15 kılıflarında FineWoven'ın adı bile geçmiyor

Apple, farklı renk seçeneklerine sahip yeni iPhone 15 kılıflarını piyasaya sürdü. Ama bu kılıfların hiçbirinde çok eleştirilen FineWoven malzemesinin kullanılmıyor olması dikkatlerden kaçmadı.

Apple'ın yeni iPhone 15 kılıflarında FineWoven'ın adı bile geçmiyor

Apple, yeni M3 işlemcili MacBook Air'ler ile beraber yeni iPhone 15 kılıflarını da piyasaya sürdü, ancak tartışma konusu olan FineWoven malzemesi bu kez yeni kılıfların hiçbirinde yer almıyor.

Yeni kılıflar; soft mind, sunshine, açık mavi ve pembe renklerinden oluşuyor. Apple, bu iPhone 15 kılıflarının silikon dış yüzeyinin elinizde harika bir his verdiğini söylüyor. İç kısımda ise daha yüksek koruma sağladığı iddia edilen yumuşak bir mikrofiber astar bulunuyor.

iPhone 15 ile tam uyum sağlayan yerleşik mıknatıslara sahip bu kılıfların, daha hızlı kablosuz şarj sunduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan bu kılıflar, ön siparişe açık durumda.

Apple'ın daha önce piyasaya sürdüğü FineWoven kılıflar için şirket, bunları "dünyayı düşünerek" tasarladığını, yüzde 68 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikten üretildiğini ve deriye kıyasla karbon emisyonlarını önemli ölçüde azalttığını iddia etmişti. Ancak bu kılıflar, çok hızlı eskimeleri nedeniyle bir süredir hedef tahtasındaydı. Hatta Amazon, sitesinde FineWoven kılıflar için "sık iade edilen ürün" etiketini bile kullanmaya başlamıştı.