Apple'ın sır otomobili Apple Car'da hiç bir pencere olmayabilir. Bunun yerine ise...

Apple'ın aldığı yeni bir patent, yılan hikayesine dönen otomobili Apple Car'da pencere olmayabileceğine işaret ediyor.

Apple'ın yeni patenti, Apple Car'ın penceresiz olacağını söylüyor

Yeni bir patente bakılırsa, Apple'ın yılan hikayesine dönen otonom otomobili Apple Car gerçeğe dönüşürse şeffaf pencerelere sahip olmayabilir; bunun yerine araç, içerideki sanal ekranlarla kullanılabilir. Teknoloji devi, bir arabanın hareket halindeki fiziksel hareketiyle 'sanal görünümleri' eşleştiren bir sanal gerçeklik (VR) araç sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Örneğin, araba bir tepeden aşağı iniyorsa, sistem bir lunapark treninin sanal bir görüntüsünü pencerelere yansıtabilir.

Ayrıca bu patent, “4DX” sinema deneyimlerinde olduğu gibi otomobildeki koltukların görsellerle eşleşmek üzere hareket edeceğini de söylüyor. Tabii ki bunun bir diğer anlamı da araç içerisindeyken dışarıda olabilecek güzel manzaraları göremememiz oluyor.

Yeni patent ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verildi ve 3 Mayıs tarihinde listelendi.

Apple, patentte "VR sistemi, görsel ipuçlarıyla bir yolcunun yaşadığı fiziksel hareketlerle eşleşen sanal görünümler sağlayabilir" diyor ve devam ediyor: “VR sistemi, gerçek dünyanın görünümünü sanal ortamlarla değiştirerek sürükleyici VR deneyimleri sağlayabilir. Aktif araç sistemleri ve/veya araç kontrol sistemleri, sanal deneyimlerle fiziksel efektler sağlamak için VR sistemi ile entegre edilebilir. Sanal ortamlar, yolcunun hareket hastalığına yatkın olduğu veya belirtileri gösterdiğinin belirlenmesi üzerine bir yolcuyu barındıracak şekilde değiştirilebilir.

Apple, yolculara 3D sanal görünümler sağlamak için otomobilin “sanal kareleri aracın en az bir penceresine yansıtma veya görüntüleme” yeteneğine sahip olacağını söylüyor.

Tabii ki bu patentin çalışması için aracın tamamen otonom olması ve önceden programlanmış bir rota boyunca kendini sürmesi gerekiyor.

Bu patentle beraber Apple’ın kendi aracı üzerindeki çalışmalarının devam ettiğine bir kez daha emin olsak da, özellikle araç tutması ihtimalinden endişelenen internet kullanıcıları bu konsept için pek heyecanlı gözükmüyor.

Aracın nasıl görünebileceğine dair konsept görseller sosyal medyada dolaşırken, bazı kullanıcılar aracı bir tabuta bile benzeterek kendi fikirlerini sunmaya devam ediyor. Patentten daha eski tarihli olan yukarıdaki konsept görüntüleri ise, eğimli bir çatıya sahip ve pek camı olmayan siyah bir araba gösteriyor. Ancak bu görsellerin Concept Creator ve LetsGoDigital tarafından oluşturulduğunu ve Apple'ın kendi tasarımı olmadığını belirtmekte fayda var.