Artık herkes ChatGPT ile sesli sohbet edebilecek, üstelik ücret ödemeden...

OpenAI, CEO krizinin tam ortasında yeni bir duyuru yaptı ve ilk olarak Eylül ayında duyurulan sesli sohbet özelliğini tüm kullanıcılar için, ücretsiz olarak erişime açtığını müjdeledi.

Artık herkes, ChatGPT ile sesli sohbet edebilecek

Een çok kullanılan sohbet robotu olan ChatGPT'ye yeni özellikler eklendi. OpenAI, ChatGPT'nin ses özelliğinin artık tüm kullanıcılar tarafından, ücretsiz olarak kullanılabileceğini duyurdu. Aslında bu özellik yeni bir şey değil. İlk olarak Eylül ayında ücretli kullanıcılar için zaten kullanıma sunulmuştu. Ancak şimdi, ücretsiz bir şekilde tüm kullanıcıların erişimine açıldı.

X'te yayınlanan bir gönderide OpenAI, kullanıcıların artık mobil uygulamada ChatGPT ile konuşmak için seslerini kullanmak üzere kulaklık simgesine dokunabileceklerini ve sesli bir yanıt alabileceklerini açıkladı. Özellik, OpenAI çalışanlarının CEO'larının aniden görevden alınması ve geri dönmesi için yürütülen çetrefilli görüşmelerle boğuştuğu bir dönemde yayınlandı.

Yeni özelliğin demosunda, OpenAI çalışanları yapay zeka firmasını çevreleyen drama hakkında şakalar bile yaptı. ChatGPT'ye "Ekip için uzun bir gece oldu ve açız. 778 kişi için kaç tane 16 inç pizza sipariş etmeliyim?" sorusu soruldu. Meraklıları için söyleyelim; ChatGPT, herkesin açlığını gidermek için 195 pizza sipariş etmeyi önerdi.

Geçtiğimiz hafta OpenAI yönetim kurulu, kurucu ortak ve CEO Sam Altman'ı "yönetim kuruluyla iletişiminde sürekli olarak açık sözlü olmadığını" belirterek kovdu. O zamandan bu yana Microsoft CEO'su Satya Nadella, Altman ve ekip üyelerini şirket bünyesinde yeni bir bölüm açmaya davet etti ancak Altman OpenAI'ye geri dönmeyi başardı.