Audi ve Volvo Android Auto'yu destekliyor...

Audi ve Volvo, Android Auto'yu tam anlamıyla kullanmaya karar verdi!

Audi ve Volvo Android sözünün arkasında!

Audi ve Volvo, yeni nesil arabaları için Android Auto'yu kullanma sözünün ardından Google'a olan desteklerini oldukça açık bir şekilde gösteren bir karar almış durumdalar. Otomobil üreticilerinin yeni araçlarında, basit bir şekilde akıllı telefonların araçla etkileşime geçmesine imkan tanımaktansa Google'ın yazılımı, araçların infotainment sistemlerinin bel kemiğini oluşturacak. Kullanıcıların potansiyel olarak geniş bir yelpazede Android'e özel uygulamalarını – seyahat için Google Maps gibi – kullanmalarına imkan tanınacak. Ayrıca sürücüler araçlarının klimasını, açılır tavanını ve camlarını da yeni Spotify oynatma listesini buldukları veya sesli asistan ile konuştukları konsoldan kontrol edebilecekler.

Yakın bir zaman içerisinde düzenlenecek olan Google geliştirici konferansında firma, yazılım platformlarının yeteneklerini gösterecek. Firma, daha fazla otomobil üreticisinin Android Auto'yu "kilit" platform olarak kullanacağını ümit etmekte ve telefon üreticilerinin Android'i kullandıkları gibi, otomobil üreticilerinin de kolay bir şekilde arabalarında Android Auto'yu kullanmasını hedeflemekte.

Şimdiden de bu platformu iş başında görmüş durumdayız. Geçtiğimiz yılın I/O etkinliği sırasında Google, Android Auto kullanan bir Maserati'yi göstermişti ve o sırada bile platformun işlevselliği bariz bir şekilde belli oluyordu. Bunun temel sebebi de, Google'ın ara yüzünün alışkın olduğumuz kötü otomotiv ekranlarından çok daha iyi olmasıydı.

Daha fazla özelliğin Android Auto'ya eklenmesi ile platformun bu araçların çok daha kullanışlı olmalarına imkan tanıyacağı rahatlıkla söylenebilir. Ayrıca bu platform, gelecekteki arabaların süslü birer akıllı telefon aksesuarı haline dönüşmelerini de engelleyebilir.

Okuyucu Yorumları