Çinli dev, direksiyonu çıkartılabilen gerçek anlamda sürücüsüz aracı Apollo RT6'yı tanıttı

Çinli teknoloji devi Baidu, direksiyonu çıkartılabilen ve gerçek anlamda sürücüsüz bir araç olan Apollo RT6'yı tanıttı.

Çinli dev, direksiyonu çıkartılabilen gerçek anlamda sürücüsüz aracını tanıttı

Otomobil üreticileri sürücüsüz yol alabilen otonom konsept araçlarını sıklıkla direksiyonsuz gösteriyor olsa da, henüz direksiyonun ortadan kalkması söz konusu değil. Ama Çinli dev Baidu, bu tür bir aracı gerçek Dünya’da kullanıma sunmaya çok yakın olabilir. Şirket, Apollo RT6 adı verilen yeni robotaksisini tanıttı ve bu aracın direksiyonu çıkartılabiliyor. Bu seçenek, yolcu taşıma hizmetlerinin yolcular için daha fazla yer sunmasına imkan tanıyor ve ek koltukları, çalışma masalarını ve hatta oyun konsollarını içeriyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, RT6 Baidu’nun en yeni otonom sürüş teknolojisini içeriyor. Seviye 4 sistem (belirli şartlar altında tamamen kendini sürebilen) aralarında sekiz LiDAR ünitesi ve 12 kameranın da bulunduğu toplamda 38 sensör içererek şehir yollarında geziyor. Şirket, tamamen elektrikli tasarımın menzilinin ne olacağını söylememiş olsa da, düz zemini, kayan kapıları ve “etkileşimli” ışıkları yolcuğunuzu daha eğlenceli yapacaktır.

Ancak belki de en önemli olan nokta, bu aracın üretime hazır olması. Araç, işletmelere Çin’de 37.000 dolar dengi bir fiyat karşılığında sunulacak ve ilk olarak 2023 yılında Baidu’nun kendi Apollo Go hizmeti ile kullanıma başlaması planlanıyor.

Aracın göreceli olarak mütevazı fiyatı, şirketin Çin genelinde “on binlerce” araç sunmasına imkan tanıyacak ve şirket, robotaksi ücretlerinin geleneksel türevlerinin yarısından daha ucuz olacağı bir gelecek hayal ediyor. Bu durum taksi sürücüleri için pek iyi bir haber olmasa da, yakında sürücüsüz araç yolcu taşıma hizmetlerinin ülke geneline yoğun bir şekilde yayılacağına işaret ediyor.