Beklenen yeni altıncı nesil iPad Air'de kamera konumu değişiyor

Yeni bir sızıntı, altıncı nesil iPad Air'de ön kameranın konumunun değişeceğini söylüyor.

Beklenen yeni altıncı nesil iPad Air'de kamera konumu değişiyor

Altıncı nesil iPad Air’in tanıtımına fazla bir zaman kalmadı ve tabletle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 2022’de piyasaya sürülen 10. nesil giriş seviyesi iPad ile uyumlu bir şekilde, yeni cihazın da ön tarafa bakan yatay bir kamera alacağı söyleniyor.

Yani bu selfie kamerası, tableti yatay modda kullandığınızda tabletin yan tarafında değil üst kısmında yer alacak. MacRumors tarafından bildirilen bu sızıntı, deneyimli tahminci Instant Digital’den geliyor ve görünüşe göre yeni iPad Air’in her iki boyutunu da kapsıyor.

Bu yerleşimin tercih edilmesinin özellikle görüntülü aramalar için kesinlikle çok mantıklı olduğu söylenebilir. Tableti yatay modda kullandığınızda yan kısmına değil üst kısmına bakmak çoğu kişi için çok daha doğal olacaktır. Ayrıca bu söylenti, bir sonraki iPad Pro serisi hakkındaki söylentiler arasında da yer alıyor ve yakında her iPad’in aynı ön kamera yerleşimine sahip olması bekleniyor.

Kaynaklara göre yeni iPad Air ve iPad Pro modelleri bu hafta bile tanıtılabilir. Aynı olasılıktan geçtiğimiz hafta da bahsediliyordu ancak Apple bunun yerine yeni M3 destekli MacBook Air’i tanıtmaya karar verdi.

iPad Air 6, yeni kamera konumunun yanı sıra, mevcut 10,9 inçlik boyutuna ek olarak daha büyük bir 12,9 inç boyutuyla da sunulabilir. Bu yeni ekran boyutu da tüketicilere iki seçenek sunması açısından iPad Pro serisiyle eşleşeceği anlamına geliyor.