Bir astrofizikçi, zaman yolculuğunu çözdüğünü iddia ediyor

Zaman yolculuğu, bilim kurgu filmlerinin en popüler konularından biri. Ama gerçekten mümkün olduğunu düşünmek çok zor. Şimdiyse bir bilim insanı, bu işi çözdüğünü iddia ediyor.

Bir astrofizikçi, zaman yolculuğunu çözdüğünü iddia ediyor

Fizikçi Ron Mallet, zaman yolculuğu denklemini çözmeye çalışmak için hayatını adamış bir insan. İşte o Mallet, şimdi zaman yolculuğunun denklemini çözdüğünü ve gerçek bir zaman makinesinin nasıl inşa edileceğini bulduğunu iddia ediyor.

Yakında CIA veya diğer istihbarat örgütleri, tüm dünyanın kaderini değiştirebilecek böyle bir buluş için kendisini mutlaka ziyaret edip iddialarını detaylıca araştıracaktır ama biz şimdilik önden, olan bitene kısaca bir bakalım. Mallet, zaman makinesi fikrinin, yerçekimini manipüle edebilen "yoğun ve sürekli dönen bir ışık demeti" ile mümkün olacağını söylüyor. Denklemini takip ederek inşa edilecek bir cihaz, etrafındaki uzay ve zamanı bükebilen bir kara deliğin etkilerini taklit etmek için bir lazer halkası kullanacaktır. Ancak elbette, zaman yolculuğu denklemini yazmakla çalışan bir zaman makinesi inşa etmek tamamen farklı şeyler. Bilim insanları bir ya da iki kez laboratuvarda kara delik simülasyonu yapmışlardır, ancak Mallet'in zaman yolculuğunu mümkün kılacağını düşündüğü türden bir güce ya da gerçekliği etkileyen bir çekime asla sahip olmadıklarını biliyoruz. Dolayısıyla Mallet'in bu fikrini pratiğe dökmek kolay değil.

Dolayısıyla Mallet'in fikrinin işe yarayıp yaramadığını henüz test etmek mümkün değil ancak yazdığı denklem, belki yüzyıllar sonra, insanlığın zamanı ve uzayı bükebilecek enerjiler üretebildiği bir dönemde, belki de zaman yolculuğunun temelini oluşturacak. Fakat şimdilik rahat olun, kimse buradan geçmişe veya geleceğe gitmiyor. Ama teorik olarak gelecekten gelen misafirlerimiz olabilir. Zaten bu teoriyi test etmek için birkaç sene önce Stephen Hawking, arkadaşlarıyla zaman yolculuğu yapıp gelecekten gelebilen yolcular için evinde bir parti düzenlemişti. O davete gerçekten gelecekten birileri gelip katıldıysa da bize kimse bir şey söylemedi. Ama şaka değil, bu partiyi gerçekten yaptılar.