Bir garip hata: Windows 11 güncellemesi, masaüstü simgelerini vurdu

Microsoft, son güncellemeden sonra masaüstü simgelerini karıştıran bir Windows 11 hatasını doğruladı, çözüm için çalışmaya başladığını açıkladı.

Windows 11 güncellemesi, masaüstü simgelerini vurdu

Microsoft, 31 Ekim 2023’te Windows güncellemelerini manuel olarak kontrol edenler için isteğe bağlı bir özellik güncellemesi olarak Windows 11 sürüm 23H2’yi yayınladı. En son sürüm, güncellemeden kaçınan kullanıcıları artık daha yeni bir sürüme geçmeye, hatta eski Windows 10’dan vazgeçmeye teşvik eden pek çok özellik içeriyor. Ama bu özelliklerin yanı sıra, bazı önemli sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Eğer siz de bu güncellemeyi kuranlardan biriyseniz, masaüstü simgelerini karıştıran bir hataya karşı dikkatli olmanızda fayda var.

Microsoft, Windows 11 23H2’de, birden fazla monitör içeren düzenlerde Copilot kullanmanın masaüstü simgelerinin ekranlar arasında beklenmedik şekilde hareket etmesine neden olabildiği bir hatayı doğruladı: “Birden fazla monitör kullanan Windows cihazları, Windows’ta Copilot’u kullanmaya çalışırken masaüstü simgelerinin monitörler arasında beklenmedik şekilde hareket etmesiyle veya diğer simge hizalama sorunlarıyla karşılaşabilir. Kullanıcıların bu sorunla karşılaşmasını önlemek için, Windows üzerinde Copilot, çoklu monitör düzeniyle kullanılmış veya hala kullanılmakta olan cihazlarda mevcut olmayabilir. Bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ve gelecek sürümde bir güncelleme sunacağız.

Yine de çok sayıda simgenin bir ekrandan diğerine geçişinin muhtemelen Windows 11 sürüm 23H2’deki en masum hata olduğu söylenebilir. Bazı kullanıcılar, en son güncellemeyi yüklerken belirsiz yükleme hataları, donmalar ve performans düşüşleri bildirdiler.

Eğer yeni özelliklerden ziyade istikrar sizin için daha önemliyse, birkaç yama ve düzeltme gelmeden önce 23H2 sürümüne yükseltme yapmamayı seçebilirsiniz.