Birden çok WhatsApp hesabını aynı cihazda kullanmak: Hayal gerçek oluyor

WhatsApp’ın son beta sürümünde keşfedilen yeni bir özellik, aynı cihazda birden fazla WhatsApp hesabını kullanmanın yolunun açılmak üzere olduğunu gösteriyor.

Birden çok WhatsApp hesabını tek cihazda kullanın

Tek bir hesabı dört adede kadar farklı cihazda kullanmanıza izin veren Companion Mode'un hemen ardından, WhatsApp yine “çoklu bir özelliği” kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Ama bu kez durum tam tersi şekilde işleyecek: Tek bir cihazda birden fazla WhatsApp hesabını kullanmak mümkün hale geliyor.

WABetaInfo, Android için yayınlanan son Beta sürümünde fark ettiği bu yenilik hakkında "aynı cihazdaki profiller arasında geçiş yapmanızı sağlayacak" diyor. Bu özelliğin, Meta'ya ait başka bir sosyal medya sitesi olan Instagram’da çalıştığı gibi çalışmasını bekleyebiliriz. Uygulamanın alt kısmında mevcut hesaplar listelenecek ve yenilerini ekleme seçeneğini gösteren bir açılır pencere de ona eşlik edecek. Kullanıcılar, burada görünen hesaplar arasında serbestçe geçiş yapabilecek.

Görünüşe göre bu özellik, bazı iddiaların aksine yalnızca işletmelere yönelik bir özellik olmayacak ve tüm kullanıcılara sunulacak. En azından WABetaInfo’nun açıklamaları bu yönde.

Bununla birlikte, şu anda bu yeni özelliğin ne zaman herkes için kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ama diğer yeni özellikler gibi, bu özellik için de çok fazla bekleyeceğimizi sanmıyoruz.