Birleşik Krallık istihbaratının işe alım için sorduğu bulmaca

Birleşik Krallık istihbarat teşkilatı GCHQ, LinkedIn'de bulmaca içeren bir işe alım kampanyası başlattı. İşe girmek isteyenler, bu bulmacayı çözmek zorundaydı. GCHO daha sonra bulmacının yanıtını da paylaştı.

Birleşik Krallık istihbaratının işe alım için sorduğu bulmaca

Birleşik Krallık’ın en büyük istihbarat teşkilatı olan GCHQ iş başvurularında test için bir görsel bulmaca yayınladı.

Ajans tarafından yapılan açıklamada, sanatçı Justin Eagleton ile işbirliği içinde oluşturulan bulmacanın “dünyayı farklı düşünen, gören ve problem çözmeye yeni bir bakış açısı getirebilenleri hedef aldığı” söylendi.

Açıklamada “En önemli çalışmalarımızın merkezinde bulmacalar yer alıyor. Bu beceriler, kriptografi ve şifrelemedeki tarihi köklerimizi temsil ediyor ve ülkeyi güvende tutma yönündeki günümüz misyonumuz açısından önemli olmaya devam ediyor.” denildi.

Ajans, paylaştığı görselde 13 harf ipucu bulunduğunu ve bunların bir mesaj taşıdığını söyledi.

Şu anda merkezi Cheltenham kasabasında yer alan kurumun muhtemelen en iyi bilinen çalışmaları, Londra’nın 80 kilometre kuzeybatısındaki Bletchley Park’a taşındığı II. Dünya Savaşı sırasındaki başarılarını içeriyor. O dönemde, Enigma şifreleme makinesini kullanarak gönderilen şifreli Almanca mesajların şifresini çözen Alan Turing de kurumun personeli arasında yer alıyordu.

Yeni paylaşılan bulmaca, ajansın bazılarının diploma gerektirmediğini söylediği çeşitli kariyerler içeren işe alım kampanyasının bir parçası olarak sunuldu. Bulmacının yanıtı ise şöyle: