Bitcoin Cash nedir? BCH ne demek ve ne zaman çıktı?

Kripto Para kavramının yaygınlaşmasıyla beraber günlük yaşama çok sayıda kripto para terimi de girdi. Kripto Para Terimleri Sözlüğü'nün bitcoin cash nedir? BCH ne demek ne zaman çıktı sorularının yanıtlarına bakıyoruz.

Bitcoin Cash nedir? BCH ne demek ve ne zaman çıktı?

Günümüzde Bitcoin Cash, BCH'nin büyük bloklar kullanarak işlemleri ölçeklendirip, kullanıcılarına Bitcoin ve diğer bazı kriptolara kıyasla daha kabul edilebilir işlem ücretleri olarak tanımaktadır. Bitcoin Cash, Ağustos 2017'de bir Bitcoin çatalından oluşturulan bir kripto para birimi. Bitcoin Cash, blokların boyutunu artırarak daha fazla işlemin işlenmesine izin verdi ve ölçeklenebilirliği geliştirdi. Yani özetle Bitcoin Cash, Bitcoin Cash 2017'de meydana gelen bir Bitcoin hard forkunun sonucu.

BITCOİN CASH VE TARİHÇESİ

Blockchain teknolojisi, temelinde oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Bu yüzden verilerin değiştirilmesinin yanı sıra ağın işleyiş şeklini değiştirmek dahi oldukça zordur. Ancak bazen Node’lar topluluk olarak hareket edip, Bitcoin’in 1 MB’lık blok boyutunu ölçeklenebilirliği artırmak adına 8 Mb’a çıkarmayı teklif etti. Bu noktada bazı Node’lar bu seçeneği seçip işlemlerini buna göre güncellerken, bazıları da aynı şekilde devam etti.

Ancak bu oldukça kritik bir sorun demektir. Öyle ki ağın validator’ları aynı karara varmazlar ise Blockchain sistemi bunu kabul etmeyecek veya bölünecektir. Bu noktada da ikinci seçenek gerçekleşti ve Bitcoin Cash 8 Mb’lık bloklara sahip daha ölçeklenebilir bir kripto para olarak kendi ağına sahip oldu. Çatallanma olarak tarif edilen bu durum, ağı bölünmesiyle Ağustos 2017’de iki farklı varlığı ortaya çıkmasını sağladı.

Günümüzde Bitcoin Cash, BCH'nin büyük bloklar kullanarak işlemleri ölçeklendirip, kullanıcılarına Bitcoin ve diğer bazı kriptolara kıyasla daha kabul edilebilir işlem ücretleri olarak tanımaktadır. Ancak bu sistemde madencilik ödülü ve varlıkların değişimi gibi birçok alt neden gerçekleştiği için BCH’nin değeri Bitcoin’den (BTC) daha düşük bir seviyede seyretmektedir.

Daha detaylı bilgi için CoinBilgi.Net adresini ziyaret edebilirsiniz.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR