Stop Loss Nedir? Kripto Para Dünyasında Stop Loss Ne Anlama Geliyor?

Kripto Para Terimleri Sözlüğü'nün bu maddesinde Stop Loss kavramına bakıyoruz. Kripto paraların yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok terim de günlük hayatta daha fazla kullanılıyor. Peki, bu terimlerden Stop Loss nedir? İşte Stop Loss teriminin anlamı...

Stop Loss Nedir?

Özellikle kripto para piyasalarında bazı kripto paralar anlık fiyat hareketleri yapabiliyor. Bu durumda da yatırımların ani refleks göstermesi gerekiyor. Aksi takdirde yatırımcı zarara girebilir. Bu noktada en çok yapılan şey “stop vermek” olarak da anılan Stop Loss’dur. Türkçeye “Kaybı durdurmak” olarak çevirebileceğimiz bu tanım, kripto sektöründe sık sık kullanılır. Kripto para piyasasının oynaklığı nedeniyle, stop-loss daha sık duyulan bir terim oldu.

STOP LOSS NEDİR?

Kısaca Stop Loss, fiyatlar piyasada belirli bir seviyeye çıktığında veya indiğinde, bir kayıp yaşamamak için ticareti otomatik olarak kapatmaya yarayan bir tür kapanış emri sistemidir. Yalnızca belirli bir zarar seviyesini kabul ediyorsanız, fiyatlar tanımladığınız fiyat seviyesine ulaştığında Stop Loss açık olan işlemi kapatacaktır. Bu tür işlemler en sık kaldıraçlı işlemlerde tercih edilirken, kârı maksimilize etmek açısından da tercih edilen yöntemlerden birisidir.

Stop Loss sistemleri otomatiktir, yani pozisyonlarınızı manuel olarak izlemeniz gerekmez. Bu, yatırımcılara belirli bir düzeyde kontrol ve rahatlık sağlar. Ancak unutulmaması gereken nokta, her türlü yatırım yaparken, oldukça dikkatli olması ve kimsenin sözüne güvenerek yatırım yapılmaması gerektiğidir.

Daha detaylı bilgi için CoinBilgi.Net adresine göz atabilirsiniz.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR