BMW’nin yeni 5 serisi, tamamen elektrikli i5 modelini de içerecek

BMW, sevilen 5 serisinin yeni modellerine bir de tamamen elektrikli model ekliyor. BMW i5 ve şirketin yeni elektrik planları hakkında tüm bilinenleri özetledik.

BMW’nin ilk tamamen elektrikli 5 serisi sedanı geliyor

BMW, elektrikli araç planları hakkında yeni detaylar açıkladı. Bunlardan en önemlisi ise, hiç kuşkusuz i5 Sedan'ın, Ekim 2023'te tanıtılacak olan içten yanmalı yeni 5 Serisi ile birlikte gelecek olması. Şirket ayrıca bu yıl içinde iX2 SUV'u ve 2024'te i5 touring EV'yi tanıtmayı planlıyor.

BMW, i7'de olduğu gibi, elektrikli i5 sürümünü de dahil ederek yeni 5 Serisi otomobillerini iddialı bir şekilde tanıtması bekleniyor. Esnek aktarma organı mimarisi, yeni BMW 5 Serisi Sedan'ın tamamen elektrikli ve plug-in hibrit çeşitlerinin yanı sıra 48V yarı hibrit teknolojisine sahip yüksek verimli benzinli ve dizel motorlarla çalıştırılabileceği anlamına geliyor.

Tamamen elektrikli i4 M50'nin geçen yıl en çok satan M aracı olduğunu kaydeden BMW, i5'in M performans versiyonunu da çıkaracağını söylüyor. Ayrıca 2024'te touring i5'i de yelpazeye ekleyecek. BMW başkanı Oliver Zipse, "BMW 5 Serisi Touring, özellikle Avrupa'da çok popüler" dedi ve devam etti: "2024 baharından itibaren tamamen elektrikli bir versiyonla gelecek ve bize bu segmentte gerçekten benzersiz bir satış avantajı sağlayacak."

Ayrıca BMW, hem Rolls-Royce hem de Mini'nin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale geleceğini doğruladı.