Büyüleyen görüntü: “Hayır, bu bir UFO değil”

Gökyüzünün büyüleyen bir fotoğrafı, nadir görülen bir gökyüzü olayını tüm haşmetiyle karşımıza çıkarttı.

“Hayır, bu bir UFO değil”

ABD Ulusal Bilim Vakfı'nın NOIRLab'ı, Maunakea, Hawaii'de bulunan Gemini Kuzey Gözlemevi'nin arkasındaki gökyüzünün harika bir fotoğrafını paylaştı. Paylaşımda sıra dışı bir bulut açıkça görülebiliyor.

Ekibin de esprili bir şekilde söylediği gibi, bu fotoğrafta görülen UFO değil, lentiküler bulut olarak bilinen tamamen doğal bir fenomen. Lentiküler, lens benzeri anlamına gelir ve bu terimin bir bulut için neden kullanıldığını fotağrafta açıkça görebiliyoruz. Bu bulutlar genellikle dağların ve dorukların çevresinde görülüyor. Ayrıca dağlık arazide esen yüksek, nemli rüzgarlara ihtiyaç var. Mauna Kea'nın deniz seviyesinden 4.207 metre (13,802 fit) yüksekte olması, bu duruma mükemmel bir örnek teşkil ediyor.

Nemli rüzgarlar dağın üzerinden geçtiğinde hava soğuyor ve yükselen irtifa ile daha düşük basınç oluşuyor. Bu da bu kombinasyonu bir bulut oluşturan su damlacıkları için ideal bir yer haline getiriyor. Yüksek irtifa havası akmaya devam ederken, alçak irtifa havası bulutu oluşturmak için dağa ulaşıyor. Ve sonuçta gördüğümüz mercek benzeri şekil ortaya çıkıyor.