Cep telefonları için ikinci Windows 10 hazır!

Windows 10'un ikinci teknik ön izleme sürümü, neredeyse tüm Lumia cepler için indirilmeye sunuldu!

İkinci Windows 10 geldi!

Geçtiğimiz gün burada yayınladığımız haberimizde söylediğimiz gibi, Lumia telefonlar için ikinci Windows 10 teknik ön izleme sürümü yayınlandı. 10051 yapı numarasıyla yayınlanan sürümde, Windows Phone kullanıcılarının merakla bekledikleri Spartan internet tarayıcı da yer alıyor. Microsoft, yaptığı açıklamada, Windows 10'un final sürümünde Spartan'ın tek tarayıcı olarak geleceğini söylüyor. Yani cep telefonu kullanıcıları, Internet Explorer'a veda etmeye hazırlanabilir.

Yeni teknik ön izleme sürümünde, Spartan ile birlikte pek çok uygulamanın da yenilenmiş olduğu göze çarpıyor. Bunlar arasında e-posta ve takvim uygulaması, telefon uygulaması, mesaj uygulaması, haritalar uygulaması ve rehber uygulaması yer alıyor. Ayrıca, uygulamalar arasında geçiş yapmanızı sağlayan uygulama değiştirici de yenilenmiş durumda; artık bu ekranda daha fazla uygulamayı görme şansınız oluyor.

Eğer ilk teknik ön izleme sürümünü indirdiyseniz, yeni sürüm güncelleme olarak zaten telefonunuza gelecek. Ama ilk kez bir teknik ön izleme sürümü kuracaksanız, öncelikle buraya tıklayarak Windows Insider programına katılmanız gerekecek. Hemen ardından da, buradaki Windows Insider uygulamasını indirip cihazınıza yüklemeniz ve çalıştırmanız gerekli. Artık siz de, güncellemeleri kontrol ederek teknik ön izleme sürümüne ulaşabilirsiniz.

Bu arada yeni sürümün pek çok Lumia modelini desteklediğini hatırlatalım. Ancak desteklenen modellerden birine sahipseniz ve yeni sürüm halen size ulaşmadıysa panik yapmanıza gerek yok; dağıtımın modele göre zaman alabileceğini unutmayın.

Hangi Lumia'ların desteklendiğini öğrenmek için, buradaki haberimize göz atmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları