Chromium Tabanlı Edge'den Yeni "Sızıntı"

Microsoft'un üzerinde çalıştığı Chromium motorlu Edge'in yükleme dosyası da ortaya çıktı!

Chromium'lu Edge iyice yaklaştı!

Microsoft'un birkaç aydır üzerinde çalıştığını bildiğimiz Chromium tabanlı Microsoft Edge, gelen işaretlere göre yayınlanmaya oldukça yakın. Tasarımını, ardından destek sayfasını gördüğümüz tarayıcı, şimdi de yükleyicisiyle ortaya çıktı.

HTNovo'nun keşfine göre yeni Microsoft Edge'in yükleyicisi, Microsoft sunucularında indirilebilir hale geldi, ancak dosyayı indirseniz de bu pek işe yaramıyor. Rapora göre dosyayı sadece Microsoft çalışanları ve Azure Premium hesabına sahip olanlar çalıştırabiliyor. Yine de bu, Chromium tabanlı Edge'i denemeye çok yaklaştığımızın bir işareti. Yükleyicinin yaklaşık 1,5MB'lık küçük boyutuna bakarsak, Chrome'un yükleyicisi gibi çalışacağını, gerekli dosyaları indirme işlemini yapacağını tahmin edebiliyoruz. Google'ın bir çevrimdışı yükleyicisi de bulunuyor ancak Microsoft'un benzer bir yükleyici sunup sunmayacağı şimdilik belli değil.

Microsoft, web tarayıcısını duyururken herkese açık testlerin 2019 başında başlayacağını söylemişti. "2019'un başını" yakında geride bırakacağımızdan firma, biraz geç kalmış olabilir. Bildiğimiz, çok uzun süre beklemeyeceğimiz.

Okuyucu Yorumları