Clippy'nin Geri Dönüşü Sadece Bir Gün Sürdü

Microsoft Office'in eski ataç maskotu Office'e geri döndü ancak bu dönüş, çok uzun sürmedi!

Clippy'nin geri dönüşü kısa sürdü!

Microsoft'un eski ofis asistanı Clippy sahneye çıktığında doksanlı yılların hayali gerçek olmuştu. Eğer 1997 ile 2001 yılları arasında Microsoft Office programlarından birini kullandıysanız, ataç şeklinde tasarlanan ve size Office yazılımlarını kullanma konusunda tüyolar veren Microsoft maskotunu hatırlıyorsunuzdur. Microsoft'un 2001 yılında Clippy'i bir kenara bırakmış olması, geçtiğimiz günlerde Microsoft Teams progrmaında ataç şekilli maskota ait çıkartmalar görenlerin şaşkınlığa uğramış olmasının arkasındaki esas sebepti.

Üstelik Microsoft Teams üzerinde Clippy'nin geri dönüşüne şahit olan kullanıcılar, ertesi gün programı tekrar kontrol ettiklerinde bir kez daha şaşkınlığa uğradılar: Clippy çıkartmaları yok olmuş ve Microsoft Office'in ataç şeklindeki maskotu tarihin tozlu sayfalarına geri gönderilmişti.

The Verge'nin raporuna göre Clippy, geçtiğimiz Salı günü Microsoft Office bünyesindeki grup haberleşme uygulamasında sunulan animasyonlu çıkartma paketlerinin arasında yerini aldı. Çıkartmalar, Office Geliştirici GitHub sayfasında paylaşıldıktan bir gün sonra ortadan yok oldu.

Clippy'nin bir günlük geri dönüşü, maskotun hayranlarını harekete geçirmeye yetti. Şimdi ise kullanıcılar, Clippy'i tekrar geri döndürmek için bir imza kampanyası düzenliyor.

Çıkartmalar, Microsoft'un maskotunu hatırlayanlar için hoş bir anı niteliğinde ancak şirketin marka imajı açısından bakıldığında Microsoft'un Clippy'i göz önünde tutmamak için de geçerli sebepleri bulunuyor olabilir. Clippy, Microsoft'a göre Groucho Marx'ın kaşlarına ve ışıl ışıl gözlere sahip bir maskot ve kendisinin tek görevi, Office kullanıcılarına "kibarca" ipuçları vermekti. Ancak her rastgele içerik sunan açılır pencerede olduğu gibi Clippy de zamanında çoğu kullanıcı tarafından dikkat dağıtıcı ve sinir bozucu bir unsur olarak görülmüştü. Bu sebeple Microsoft, zamanında olumsuz tepkilerle karşılanan Office asistanı hakkında akılda kalan her anıyı yok etmeyi tercih etti.

Ancak doğrusunu söylemek gerekirse bunun için artık çok geç olabilir.

Okuyucu Yorumları