Crypto.com'dan 320.000 Ethereum'luk bir büyük hata daha

Önde gelen kripto borsalarından biri olan Crypto.com, geçtiğimiz yaz yaptığı hatanın ardından bir büyük hata daha yaptı. Bu kez hatanın bedeli 320.000 Ethereum...

Crypto.com'dan bir büyük hata daha

Crypto.com, çok büyük bir işlem hatası daha yaptığını kabul etti. Web3 Is Going Just Great aracılığıyla bildirildiği üzere, yaklaşık üç hafta önce Gate.io adlı başka bir kripto para borsasına yanlışlıkla 320.000 Ethereum (yaklaşık 416 milyon USD) gönderdi. Crypto.com CEO'su Kris Marszalek, bir Twitter gönderisinde şirketin kriptoyu soğuk veya çevrimdışı cüzdanlarından birine göndermesi gerektiğini, ancak yanlışlıkla Gate.io.'daki kurumsal hesabına ait "beyaz listedeki" bir adrese gönderdiğini söyledi.

Tüm bunlar, Marszalek'in borsanın fonlarıyla ne yaptığı konusunda şeffaflık sağlamak için şirketin soğuk cüzdan adreslerini halka açık bir şekilde yayınlamasından sonra ortaya çıktı. Bir kullanıcı olan Conor Grogan, Crypto.com'un işlemlerini inceledikten sonra, borsanın 21 Ekim'de Gate.io'ya 320.000 Ethereum gönderdiğine dikkat çekti ve bu miktar şirketin Ethereum varlıklarının yaklaşık yüzde 80'ini oluşturuyor.

Marszalek daha sonra devredilen varlıkların tamamının geri alındığını da sözlerine ekledi. Twitter'daki kullanıcılar, Crypto.com'un yaklaşık bir hafta sonra fonlarını geri aldığını ve 285.000 Ethereum'u (yaklaşık 350 milyon USD) bir cüzdana aktardığını ve kalan 35.000 Ethereum'u (yaklaşık 43 milyon USD) başka bir cüzdana koyduğunu doğruladı. Ayrıca Gate.io, transferin "bir işlem hatası" olduğunu anladıktan sonra fonları iade etmeye başladığını belirten bir yanıt yayınladı.

Crypto.com’un bu sefer en azından fonlarını geri aldığını görmek güzel. Ağustos ayında, oldukça talihsiz bir yazım hatası, Crypto.com'un bir müşterisine şu anda geri almak için dava açtığı 68 dolarlık bir geri ödeme yerine 7.2 milyon dolarlık bir ödeme yapmasıyla sonuçlanmıştı.

Marszalek'in "tüm sistemlerimiz normal şekilde çalışıyor" güvencesine rağmen, kullanıcılar Crypto.com'un şu anda iflas etmiş FTX ve diğer sorunlu firmalarla aynı kaderi paylaşıp kapanacağından endişe ettikçe platformdan çekilmeye başlıyor. Bazı kullanıcılar, transferin, FTX'in çöküşüne yanıt olarak çok sayıda kripto borsasının sağlamayı vaat ettiği rezervlerin kanıtını değiştirmek için yapılıp yapılmadığını sorguluyor.

Gate.io, 19 Ekim'de varlık denetimi anlık görüntüsünü yayınlarken ve "Crypto.com'un mevduatının dahil olmadığını" açıklarken, Crypto.com 11 Kasım'da rezervlerin kısmi kanıtını sağladı. Binance CEO'su Changpeng "CZ" Zhao, Pazar sabahı bir tweet'te duruma atıfta bulundu ve "Bir borsa, cüzdan adreslerini göstermeden önce veya sonra büyük miktarda kriptoyu taşımak zorundaysa, bu açık bir sorun işaretidir. Uzak durun" dedi.