Cybertruck'ı yıkamak bile, aracı kullanılamaz hale getirebiliyor

Plaja gittikten sonra aracındaki kumları temizlemek isteyen bir kullanıcı, 2.5 aydır kullandığı Cybertruck'ının bozulduğunu iddia etti.

Cybertruck'ı yıkamak bile, aracı kullanılamaz hale getirebiliyor

Cybertruck, piyasaya sürüldüğü günden itibaren kullanıcılara yaşattığı sorunlar dolayısıyla manşetlerden düşmüyor. Hatta Tesla, geçtiğimiz gün ciddi bir fren pedalı sorunu nedeniyle araçları geri çağırmak zorunda kaldı.

Bu zamana kadar araç sahipleri tarafından birbirinden ilginç birçok sorun bildirilse de yeni bir Cybertruck sahibinin yaşadığı durum "yok artık" dedirtecek cinsten. Bir plaj ziyaretinden sonra Cybertruck'ındaki kumları temizlemek için aracını yıkayan bir kullanıcı, bunun aracın tamamen bozulmasına neden olduğunu iddia etti. Araç sahibinin aktardığına göre, yıkamanın ardından aracın konsolu karardı ve Cybertruck tamamen kullanılamaz hale geldi. captain.ad isimli Tiktok kullanıcısı, paylaştığı videoda 2 buçuk aydır kullandığı aracıyla 3.400 mil yol katettiğini, ancak şu anda aracın çalışmadığını söyledi.

Kullanıcı, ekranı sıfırlamak için direksiyon simidindeki iki düğmeye basılı tuttuktan sonra gösterge panelinden garip bir ses geldiğini bildiriyor.

Araç sahibinin de belirttiği üzere, rutin bir yıkama işleminden sonra aracın dev bir tuğlaya dönüştüğünü görmek pek de güven verici değil. Zaten Cybertruck hakkında bu zamana kadar gelen şikayetler çoğu kullanıcının güvenini çoktan zedelemiş durumda. Daha önce büyük panel boşlukları ve çatlak zırh camından arızalı direksiyon kontrollerine ve yıpranmış paslanmaz çeliğe kadar araçla ilgili pek çok sorun gündemi oldukça meşgul etti.

Neyse ki söz konusu olaydaki araç sahibi, aracın bir süre sonra gizemli bir şekilde tekrar çalışmaya başladığını söylüyor. Görünüşe göre sorunun çözülmesi için aracın tamamen yeniden başlatılması gerekiyordu ve bu da bir gece önce iki düğmeyi basılı tutmasıyla meydana geldi.

Öte yandan Tesla, paslanmaz çelikteki olası korozyon nedeniyle aracın asla doğrudan güneş ışığı altında yıkanmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Ayrıca tüm camları kapatan ve silecekleri devre dışı bırakan "Araba Yıkama Modu"nun kesinlikle kullanılmasını öneriyor.