ABD'de yeni UFO tartışması: Daha çok uzaylı videosu olabilir, ama biz göremeyeceğiz

ABD'de UFO tartışması: ABD Deniz Kuvvetleri, daha fazla UFO videosu kaydını halka açık olarak yayınlama talebini reddetti.

Daha çok uzaylı videosu olabilir, ama biz göremeyeceğiz

2020'de ABD Savunma Bakanlığı, ABD Donanması tarafından çekilen ve daha önce medyaya sızdırılmış olan üç UFO gözleminin videosunun üzerindeki gizlilik kararını kaldırdı ve yayınladı. Bunun üzerine, hükümetin şeffaflık web sitesi Black Vault, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) kapsamında UFO görüldüğünü gösteren tüm videoların yayınlamalarını isteyen bir talepte bulundu.

Ancak görülen o ki, ABD Donanması bu talebe olumlu yanıt vermek istemiyor. Yaklaşık iki yıldır beklettikleri Black Vault talebini reddettiler. Her ne kadar yanıtlarından ellerinde daha fazla UFO videosu olduğu anlamı çıkmıyor olsa da, ABD elindeki içeriklerin “devlet sırrı” olduğu ve bunları ulusal güvenlik riski oluşturduğu gerekçesi ile kamuya açılmayacağı bildiriliyor.

Açıklamada ayrıca, 2020’de yayınlanan videoların yayınlanma nedeninin bu videoların zaten kamu tarafından bilinmesi olduğu vurgulanıyor. Yapılan açıklamada, “Bu UFO videoları, resmi kanallardan yayınlanmadan önce zaten resmi olmayan kanallardan yayınlanmıştı” deniyor. Açıklama şöyle devam ediyor: “Söz konusu olaylar medyada detaylı olarak tartışıldı. Bu konuda yeteri kadar bilgi edinildiği düşünüldüğünden, videoların yayınlanmasında sakınca görülmedi.

Black Vault, karara karşı temyiz başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Sonucu hep beraber göreceğiz.