DARPA robot katır LS3'ü emekliye ayırıyor!

Garip görünümlü dört ayaklı robot LS3, ilginç bir nedenle, ABD ordusu tarafından emekliye ayrılıyor!

Zorunlu emeklilik zamanı!

LS3 robot, daha yaygın olarak bilinen adıyla "BigDog" emekli ediliyor. ABD askerlerinin teçhizat yükünü hafifletmeye yardımcı olmak için geliştirilen 180 kilogram taşıma kapasitesine sahip robot, çok gürültülü çalışması nedeniyle ordudan "terhis" edilecek.

Dört ayaklı robot ilk olarak 2008 yılında Boston Dynamics tarafından oluşturulmuş, daha sonra 2010 yılında 32 milyon dolarlık sözleşme kapsamında ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı DARPA (Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı) için gelişimini sürdürmeye devam etmişti. Evrimi robot meraklıları tarafından takip edilen LS3 birkaç yüksek profilli test sürecinden sonra yolun sonuna gelmiş durumda.

Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri sözcüsü Kyle Olson, prototiplerin deneylerde bazı eksiklikler sergilediğini söylerken, LS3'ün konunmu ele verecek kadar gürültülü çalıştığını ifade etti.

Metalden yapılmış başsız bir katıra benzeyen robot emekli olsa da, kendisinden daha az yük taşıyabilen ancak çok daha çevik versiyonu olan robot köpek Spot gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları