Dokuz Ay Önce Yayınlanan iOS 10, %86 Oranında Yüklendi

iOS 10, iki yıl önce yayınlanan iOS 9'un yüklenme rekoru olan %88'i geçebilecek mi?

iOS 10'dan Android'i kıskandıran veriler

Dün Worldwide Developer Conference'da (WWDC) Apple, mobil işletim sisteminin yeni büyük sürümü olan iOS 11'i tanıttı. Bir kaç hafta içinde yapımcı ön izlenimine açılacak olan yeni işletim sistemi sürümü, desteklenen cihazlara önümüzdeki sonbahar aylarında gelecek.

Apple yaklaşık bir yıl önce, iOS 10'u açıklamıştı ve ardından geçtiğimiz Eylül ayında işletim sistemini tüm kullanıcılar için yayınlamıştı. Bugün, yayınlanmasının ardından dokuz ay sonra, şirket iOS 10'un mobil cihazların %86'sında yüklü olduğunu açıkladı.

Apple, iOS 10'un yüklenme oranını Android ile karşılaştırarak aradaki farkı gözler önüne serdi. Yaklaşık bir ay önceki verilere dayanan grafik, iOS 10'a kıyasla Android kullanıcılarının sadece %7'sinin 7.x Nougat kullandığını gösteriyor.

Google dün yaptığı açıklamada Android 7.0 ve 7.1'in cihazların %9.5'ine yüklü olduğunu açıkladı. Ancak bu bile iOS 10'un oranına yaklaşamıyor, özellikle de Android 7.0'ın iOS 10'dan yaklaşık bir ay önce yayınladığını düşünürsek, Nougat gerçekten geriden geliyor.

iOS 10, bir sonraki işletim sistemi sürümü yayınlanmadan önce iOS 9'un rekoru olan %88 yüklenme oranını geçebilecek mi merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları