Drone Kazası Yapınca 30 Gün Hapis Cezası Aldı!

2015 yılında yaptığı drone kazası, ABD'li fotoğrafçının başına dert oldu!

Drone'u düştü, hapse çarptırıldı!

Hava fotoğrafçısı Paul Skinner, kullandığı drone ile bir kadının bayılmasına neden olduktan sonra 30 günlük bir hapis cezasına ve 500$ para cezasına çarptırıldı.

Skinner, kullandığı bir kiloluk drone ile 2015 yılında şehrin Pride Parade yürüyüşünü görüntülemekteydi. Ne yazık ki makine bir binaya çarparak, seyircilerin arasında duran 25 yaşındaki kadının kafasına düşerek kadını bayıltmıştı. Ayrıca yakında bulunan bir adamı da yaralamıştı. Fotoğrafçı, Ocak ayında kazaya sebep olmak ile suçlu bulunarak bir yıllık hapis cezası ve 5000$ para cezası ile karşı karşıya kalmıştı. Bu da Seattle mahkemelerinin bir kişiyi kamusal alanda drone kullanmak yüzünden cezalandırdığı ilk olaydı.

Her ne kadar 30 gün hapis cezası ve 500$ para cezası, Skinner'ın karşı karşıya olduğu cezanın sadece küçük bir parçası olsa da, avukatı Jeffrey Kradel, bu cezanın kaza olduğu belli olan bir olay için çok fazla olduğunu iddia ediyor. Avukat, Seattle Times ile yaptığı konuşmada, müvekkilinin diğer drone pilotlarını korkutmak için bir örnek olarak kullanıldığını düşündüğünü söyledi. Ancak Şehir Savcı Yardımcısı Raymond Lee, Seattle'da yaşayan kişilerin "gökyüzünden düşen drone saldırılarından korkmamaları gerektiğini" söyleyerek, Skinner'ın bir grup insana zarar veren bir durum yarattığını söylemekte.

Skinner'ın sağlık masrafları için kadına ne kadar borçlu olduğunu belirlemek üzere kendisine açılmış bir dava daha bulunuyor. Ayrıca, avukatı Kradel karara itirazından başarılı olsa bile bir drone güvenliği eğitimi almak zorunda kalacak.

Okuyucu Yorumları