Dünya'nın en büyük dizüstü bilgisayarını yaptılar: Tam 43 inç ekrana sahip!

Dünya'nın en büyük dizüstü bilgisayarı bu oloabilir: Bu büyüklükte bir dizüstü bilgisayarla ne kadar üretken olabileceğinizi hayal edebiliyor musunuz?

Dünya'nın en büyük dizüstü bilgisayarını yaptılar

Geçen yılki CES'te Lenovo, ultra geniş 21:10 en-boy oranına sahip 17,3 inçlik muazzam bir ekrana sahip dizüstü bilgisayar tanıtmıştı. Tabii ki bu bugüne kadar gördüğümüz en büyük laptop değildi. Acer'ın 2017'de çıkardığı 21 inçlik bir canavar da dahil olmak üzere daha büyük dizüstü bilgisayarlar ondan önce gelmişti. Razer da 18 inç dizüstü bilgisayarını daha önce piyasaya sürmüştü. Ancak hiçbiri, çoğu insanın kullandığı masaüstü monitöründen bile daha büyük olan 43 inçlik bir ekrana sahip bu özel tasarımla boy ölçüşebilecek gibi değil.

YouTube'dan Evan ve Katelyn tarafından tasarlanan ve üretilen bu özel cihaz, görenleri hayrete düşürecek cinsten. Tam 43 inç boyutunda devasa bir dizüstü bilgisayar olan bu özel yapım karşısında Guinness Dünya Rekorları ekibi henüz bir yorum yapmış değil. Ancak şimdiye kadar gördüğümüz en büyük laptop olduğu açık.

Elbette bu özel yapım tam olarak bir dizüstü bilgisayar sayılmaz. Zira dizüstü bilgisayarın yapısının çoğu kontrplaktan yapılmış. Ön tarafına 43 inçlik bir ekran yerleştirilmiş ve klavye olarak da büyük boyutlu bir Redragon K605 mekanik klavye kullanılmış. Yanında yer alan küçük bir tablet boyutundaki dokunmatik yüzey ise bir fareye asla ihtiyaç duyulmayacağı anlamına geliyor.

Geliştiricilere göre bilgisayarın en büyük zorluğu, elektrik prizinden uzaktayken bu boyuttaki bir dizüstü bilgisayara güç sağlamanın bir yolunu bulmak olmuş. Çözüm, biri laptop’ın içindeki mini PC'ye, diğeri ekrana güç sağlamak için bir çift 150W'lık güçlü pilin yanı sıra sistemdeki LED ışıklandırmaya güç veren daha küçük bir 3’üncü pil ile sağlanmış. Nihai sonuçlar şaşırtıcı derecede gösterişli görünüyor.

Bu dev laptop’ın yapım aşamasını hemen aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.