Dünyanın en yüksek kapasiteli microSD bellek kartı tanıtıldı: İçine dünyaları sığdırabilirsiniz

Micron, dünyanın en yüksek kapasiteli microSD bellek kartı olan i400’ü resmi olarak tanıttı. Ancak bu küçük dev için cüzdanınızın boşalmasını göze almanız gerekebilir.

Dünyanın en büyük microSD kartı tanıtıldı

Micron, daha önce duyurduğu depolama konusunda şampiyon kartı C200’den sonra şimdi de yüzde 50 oranında daha fazla kapasiteye sahip, tam 1.5 TB boyutunda olan dünyanın en yüksek kapasiteli microSD kartı i400’ü tanıttı.

Yarı iletken devi, 176 katmanlı 3D NAND teknolojisini (SSD’lerde kullanılana benzer yapıda) kullanarak bu kapasiteye ulaştığını açıklarken, bu kartıyla özellikle kurumsal pazarı hedeflediğini söylüyor. Diğer bir deyişle, bu kartın ucuz ve kolay temin edilebilir olmasını beklemeyin.

Micron, kartın performansıyla ilgili herhangi bir bilgi vermezken, kartın endüstriyel bir ürün olduğunu söyledi. Bu, i400’ün, yazma hızı ve dayanıklılık konusunda C200’ün üzerine konumlanacağı anlamına geliyor.

Micron C200, 96 katmanlı 3D NAND teknolojisinin eseri olurken, i400’de tam 176 katman 3D NAND bellek teknolojisi kullanılmış durumda. 1.5 TB’a kadar depolama alanı desteği verecek olan kartın, ne zaman piyasaya sürüleceği ise şimdilik belli değil.