EA SPORTS FC Tactical: EA futbol üzerine kurulu, sıra tabanlı bir strateji oyunu yapıyor

Electronic Arts, futbolu sıra tabanlı strateji ile harmanlayan, EA SPORTS FC Tactical isimli yeni bir mobil oyun geliştiriyor. Şirket, yeni oyunu ile "daha önce hiç olmadığı kadar otantik futbol aksiyonu" vaat ediyor.

EA futbol üzerine kurulu, sıra tabanlı bir strateji oyunu yapıyor

EA futbol üzerine kurulu sıra tabanlı bir strateji oyunu yapıyor. Şirket, onlarca yıllık futbol oyun serisinin en tuhaf ürününü "daha önce hiç olmadığı kadar otantik futbol aksiyonu" ile farklı bir boyuta taşıyacak.

EA SPORTS FC Tactical isimli oyunun tanıtım açıklamasından da anlaşılacağı gibi, maçlar simüle edilecek ve bu nedenle geleneksel spor oyunlarında olduğu gibi oyuncuların hareketlerini doğrudan kontrol etmeyeceksiniz. Bunun yerine, oyuncu dayanıklılığı ve güç oyunu yönetimi gibi oyun içi stratejilere odaklanılıyor. Oynanabilir modlar arasında çevrimiçi dostluk maçları ve Rütbe maçları, Ligler ve Loncalar gibi çevrimiçi müsabakalar yer alıyor. Oyunun, yüzde 100 strateji isteyenler ve oyuncu kontrollü aksiyonu çok az ya da hiç istemeyenler için bir spor oyunu gibi görünüyor.

Tanıtım ekran görüntüleri, her oyuncu için atanmış sayısal becerilerle bire bir mücadeleyi içeriyor. Bunlar top sürme, pas ve şut gibi kategorilere ayrılmış. Resimde görülen oyuncunun "beceri hareketi" güçlendirme kartlarına sahip olduğu görülüyor. Görünüşe göre EA, Teamfight Tactics gibi oyunlardan tanıdık gelen temel oyun öğelerini almış ve her iki türün hayranlarını çekmek için üzerine bir futbol görünümü eklemiş.

Oyunda Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 ve Serie A dahil olmak üzere 10'dan fazla üst düzey ligden 5.000'den fazla lisanslı oyuncu bulunacak. Oyuncuları hareketlerini geliştirmek için eğitebilir, ilerledikçe yeni özelliklerin kilidini açabilir ve stadyum tasarımları, formalar ve toplar gibi kozmetik ürünleri özelleştirebilirsiniz.

Oyun, beklenen 18 Ocak 2024 lansmanından önce App Store ve Google Play'de ön kayıt için yerini aldı.