Edge için "sekme önizleme" özelliği geliyor

Microsoft, yeni nesil tarayıcısı Edge için söz verdiği özellikleri kullanıma açmaya başlıyor...

Edge için iyi haber!

Microsoft resmi olarak Nisan ayı sonlarında yeni Edge web tarayıcısını duyurarak özelliklerini tanıtan bir video yayınlamıştı. Ancak tanıtım videosunda yer alan bazı özelliklerin hala Edge tarayıcısında mevcut olmadığı görülüyor. Neyse ki bu durum yakında değişecek.

"Sekme Önizleme" olarak bilinen özellikle birlikte tarayıcıda açık olan diğer sekmelerin üzerine mosue imleci getirilerek içeriği görüntülenebiliyor. Microsoft yetkilisi Joe Belfiore Yeni Zelanda konferansında özelliğin Edge tarayıcısı için tam olarak ne zaman hazır olacağını açıklamadı ancak gelen haberler sevindirici. Kesin bir tarih belirtilmese de sekme önizleme özelliği kısa bir süre sonra kullanılabilir olacak.

Microsoft, Windows 10'un yeni yapısı ile birlikte yeni nesil tarayıcının bu özelliğini aktif duruma getirmeyi planlıyor. Ancak Edge'de eksik olan tek özellik bu değil. Açık kaynak VP9 video formatı ve eklenti desteği de büyük olasılıkla Ekim ya da Kasım ayında gelmesi beklenen 'Threshold Wave 2' güncellemesine dahil edilecek.

Okuyucu Yorumları