Çalkantılı bir dönemden geçen Bitcoin için ilginç karar: Her gün bir Bitcoin alacaklar

Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, şimdi de her gün 1 Bitcoin satın alma planını duyurdu.

Her gün bir Bitcoin alacaklar

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden Latin Amerika ülkesinin bundan sonra her gün bir Bitcoin alacağını duyurdu. Bazı yorumcular, Bitcoin'in fiyatının dibe ulaşmadan önce daha da aşağı inebileceğine inanırken, kripto varlık şimdiden geçtiğimiz yıl Kasım ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla %75 değer kaybetti, yani ülke planlarını sürdürürse iyi fiyatlardan alım yapıyor olabilir.

Bukele, aslında bir yılı aşkın süredir aralıklarla ülke adına Bitcoin satın alıyor. Onun liderliğinde ülke, dünyada Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak benimseyen ilk ülke olmuştu. Ne yazık ki, ülke bu kripto varlıkları nispeten yüksek fiyatlardan satın aldı ve şu anda zararda gibi görünüyor. Bu nedenle, aynı fikirde olmayanlar, atılan bu adımlar konusunda halen şüpheci.

Şu anda Bitcoin fiyatını en çok etkileyen konulardan biri, ikinci en büyük merkezi kripto borsası olan FTX'in çöküşü olarak öne çıkıyor. Bu olayın ardından fiyat birkaç bin dolarlık bir düşüş yaşamış olsa da, sorunun yayılmasına dair endişeler bulunuyor. Bu endişeler, temel olarak, FTX'e yakın olan ve kendi operasyonları için faaliyet göstermesine güvenen başka borsalar olabileceğini belirtiyor. BlockFi gibi bazı borsalar para çekme işlemlerini şimdiden durdurdu.

Bu çöküşlerin kripto fiyatını etkilemesi muhtemel olsa da kripto projelerinin temellerini değiştirmiyor. Ayrıca, daha popüler hale gelmesi muhtemel olan ve merkezi borsaların çökerken bıraktığı boşluğu doldurmaya hazır bir grup merkezi olmayan borsa da bulunuyor.

Bitcoin, patlama-çöküş döngülerine devam ederse, Bukele, Bitcoin'i uzun bir süre görülebilecek en ucuz fiyatlardan alıyor olabilir. Yine de, Bitcoin hiçbir zaman küresel bir durgunluk yaşamadı ve her an her şey olabilir gibi gözüküyor. Bitcoin satın almayı düşünen kişilerin, kaybetmeyi umursamayacağı kadar para yatırmaları öneriliyor. Çünkü fiyatların çok değişken olması ve hatta yatırılan paranın tamamını kaybetme riski, kripto piyasaların neredeyse tek sabit gerçeği gibi gözüküyor.