Google'a yağan şikayetlerin arkasında kim var? Gerçek Musk mı, sahte Musk mı?

Kendisini “Elon Musk” olarak tanıtan bir kişinin, Google’a binlerce bağlantıyı kaldırması için talepte bulunduğu ortaya çıktı. Asıl soru ise şu: Bu kişi gerçek Musk mı, yoksa sahte bir Musk olabilir mi?

Gerçek Elon Musk mı, sahte Elon Musk mı?

Musk oldukça geniş bir takipçi kitlesine sahip olduğundan, paylaştığı memler Twitter'dan çok daha ötesinde dolaşıyor. Bu durum bazı 'girişimcilere', Musk'ın memlerini tişörtlere ve diğer ürünlere basan dropship hizmetleri kurarak bunları işlerinde kullanmaları için ilham veriyor.

Öyle ki, Musk'ın memleri ile süslenmiş baskılı tişörtler artık çeşitli çevrimiçi mağazalarda satılıyor ve bu tür ürünlere yönelik yoğun bir talep var.

Ama şimdi, Elon Musk olduğunu iddia eden bir kişinin, son günlerde Google'ı bu tip ürünlerin yayından kaldırmasını talep eden bildirimleriyle bombardımana tuttuğu ortaya çıktı. Talepler, arama motorunu teknoloji milyarderi tarafından paylaşılan memlerle süslenmiş tişörtlerin listelerini kaldırmaya çağırıyor. Hatta Tesla AI Day tişörtünün bir kopyası da şikayetler arasında yer alıyor.

Elon Musk'ın sağı solu belli olmasa da, ortada bir sahtekar olması büyük ihtimal gibi görünüyor. Ama diğer yandan bu, “internetle oynamayı“ seven Musk’ın adını daha geniş kitlelere duyurmak için bir girişimi de olabilir.

Şu an DMCA’e yoğun bir şekilde Google'dan telif haklarını ihlal eden tişörtlerin bağlantılarının arama sonuçlarından kaldırılmasına yönelik istekler geliyor. Hatta taleplerden birinde 'Musk' lakaplı biri, 'kendi' tweetlerinden birine atıfta bulunarak "Aşağıdaki web siteleri telif hakkımı çaldı ve bunları satmaya hakları yok, lütfen aşağıdaki bağlantıları arama sonuçlarından kaldırın" diye de yazmış. Bakalım sonuç ne olacak?