Elon Musk, tartışmalı Neuralink beyin implantını ilk kez bir insana yerleştirdi

Elon Musk’ın şirketi Neuralink, yapılan tüm eleştirilere rağmen geliştirdiği beyin implantının ilk kez bir insana yerleştirildiğini doğruladı.

Elon Musk, tartışmalı beyin çipini ilk kez bir insana yerleştirdi

Elon Musk, yapılan tüm eleştirilerin gölgesinde, ilk insan hastaya Neuralink beyin implantı takıldığını duyurdu. Musk'ın ameliyattan bir gün sonra bireyin "iyi bir şekilde iyileştiğini" söylemesiyle prosedürün başarılı olduğu ortaya çıktı.

Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) oluşturmayı amaçlayan Neuralink, FDA'dan onay aldıktan sonra geçen sonbaharda ilk klinik denemesi için insan hastaları kabul etmeye başlamıştı. O sırada Neuralink, "servikal omurilik yaralanması veya amiyotrofik lateral skleroz (ALS) nedeniyle kuadriplejisi olan" kişilerin çalışmaya katılabileceğini söylemişti. Şirket yaptığı açıklamada, "çalışmalarımızın ilk hedefi, insanlara yalnızca düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etme yeteneği kazandırmaktır" demişti.

Musk, prosedür veya denemenin durumu hakkında başka herhangi bir ayrıntı paylaşmadı, sadece "ilk sonuçlar umut verici nöron başak tespiti gösteriyor" demekle yetindi. Musk'ın bir gün insanların alternatif gerçeklikleri deneyimlemelerini sağlayabileceğini iddia ettiği cihazını bir insan hastaya başarıyla implante etmek şirket için önemli bir kilometre taşı olma önemini taşıyor.