Elon Musk, Twitter'ı bir öğrenciyi alt edemediği için mi satın aldı?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için büyük bir servet harcamasının nedenini bugün bile kimse net olarak bilmiyor. Ama yeni bir kitapta yer alan iddia, ünlü milyarderin bu serveti, bir öğrenciyi alt edemediği için gözden çıkarttığını söylüyor.

Elon Musk, Twitter'ı bir öğrenciyi alt edemediği için mi satın aldı?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçti. Ama halen Musk'ın Twitter'ı neden satın almak istediğine dair net bir fikrimiz yok. Bu konuda yazılan yeni bir kitaba göreyse, bir üniversite öğrencisinin, özel jetini Twitter üzerinde takip etmesiyle ilgili yaşanan tartışmalar, milyarderin Twitter hisselerini satın alarak sosyal medya platformunu ele geçirmesinin en önemli tetikleyicisi oldu.

Musk'ın satın alma sürecini anlatan ve Bloomberg tarafından yayınlanan Battle for the Bird'den bir alıntıda, "Musk, özel uçağını takip eden bir Twitter hesabının kaldırılması için Agrawal'a (dönemin Twitter CEO'su) bir dilekçe de vermişti. Milyarder, Agrawal'ın talebini reddetmesinden kısa bir süre sonra Twitter hisselerini satın almaya başladı" deniyor.

Yeni kitap, şu anki adı X olan Twitter'da son birkaç yılda yaşanan güç mücadelesine ilişkin ayrıntılı bir araştırmayı içeriyor. Kitap, Musk'ın kişisel şikayetlerinin sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almasında önemli bir rol oynadığını doğruluyor gibi görünüyor.

Musk, Twitter'ı satın almasının ana nedeni olarak "ifade özgürlüğünü" gösteriyor, ancak milyarder CEO olmadan önce kavgalı olduğu bir üniversite öğrencisini aktif olarak susturmaya çalışıyordu. Kitabın yazarı Kurt Wagner'in attığı bir tweet'e göre, Elon Musk'ın özel jetini takip eden bir Twitter hesabı olan @elonjet, Musk'ın şirketten hisse almaya başladığı Ocak 2022'de milyarderin aklındaydı.

Yaklaşık bir yıl sonra Musk'ın satın alma işlemi tamamlandı ve @elonjet platformdan engellendi. Hesabın arkasındaki öğrenci olan Jack Sweeney, Musk ve Taylor Swift'in özel jetlerini takip etmesiyle ünlü bir üniversite öğrencisi. Sweeney sadece kamuya açık uçuş bilgilerini paylaşıyor ancak ünlüler ondan adeta nefret ediyor.