Elon Musk, Twitter'dan vazgeçmek mi istiyor? Musk'tan Twitter'a tehdit mektubu gitti

Elon Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçmek mi istiyor? Twitter'a gönderilen bu mektup, adeta bir tehdit gibi...

Elon Musk'tan Twitter'a tehdit mektubu

Elon Musk, Twitter'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını "açık bir şekilde ihlal ettiğini" ve buna karşılık olarak anlaşmayı "feshedebileceğini" söyledi.

Bu sabah Twitter'a gönderilen bir mektupta Musk'ın hukuk ekibi, Twitter'ın kendisine hizmetin spam bot sorunu hakkında bilgi vermediğini ve satın alma anlaşması kapsamında bu bilgileri almaya yetkili olduğunu belirtiyor.

Avukatlar, “Bay Musk, şirketin birleşme sözleşmesi kapsamındaki bilgi haklarına (ve şirketin ilgili yükümlülüklerine) aktif olarak direndiğine ve engellediğine inanıyor” diyor. Mektup, Musk'ın iddia edilen sözleşme ihlali nedeniyle işlemi tamamlamamayı seçebileceğini söylüyor.

Musk, bir aydan kısa bir süre önce imzaladığı bir anlaşmadan kaçmak için garip bir çaba gibi görünen bir şekilde, birkaç haftadır Twitter'daki spam bot sorunundan şikayet ediyor. Musk daha önce, botlarla ilgili endişeleri nedeniyle anlaşmanın beklemede olduğunu tweet'lemişti ve Twitter spam sayımlarının doğruluğunu kanıtlayana kadar anlaşmanın ileriye gidemeyeceğini söylemişti.

Ancak Musk, şu ana kadar satın alma işleminden vazgeçmek için resmi bir tehditte bulunmadı ve önceki şikayetlerinin çoğunu tweet ve röportajlar aracılığıyla yaptı. Wedbush Securities analisti Daniel Ives bu mektubun Musk'ın "anlaşmadan uzaklaşmak istediğini" gösterdiğini söylüyor. Twitter ise henüz konu hakkında yorum yapmış değil.

Twitter, günlük kullanıcılarının yüzde 5'inden daha azının spam hesapları olduğunu iddia ediyor. Twitter CEO'su Parag Agrawal, geçtiğimiz ay şirketin Musk'a Twitter'ın spam tahminlerini nasıl oluşturduğuna dair bir açıklama sağladığını söyledi. Agrawal, Mayıs ayı ortasında, "Bir hafta önce Elon ile tahmin sürecine ilişkin bir genel görüşü paylaştık ve onunla ve hepinizle görüşmeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.