Elon Musk'ı istifaya davet eden anket, ünlü milyardere şaşırtıcı bir adım daha attırtabilir

Twitter’da yaptığı anketlerden istediği sonuçları alamayan Elon Musk, anket sisteminde köklü bir değişiklik yapabilir. Bundan sonra anketler, sadece “mavi kullanıcılar” tarafından yanıtlanabilir...

Elon Musk'ı istifaya davet eden anket, ünlü milyardere şaşırtıcı bir adım daha attırtabilir

Elon Musk'ın Twitter'a yazdıklarının arasında, bir sonraki politika değişikliğinin muhtemel ipuçları yer alıyor. "Doğrulanmış" bir onay işareti ayrıcalığı için ayda en az 8 ABD doları ödeyen Twitter Blue aboneleri, Musk'ın attığı bir tweet'e göre, (belki) daha az reklam gibi belirsiz diğer avantajlara ek olarak yakında önemli anketlerde oy kullanmasına izin verilen tek kullanıcılar olacak.

Öneri, Musk'ın tüm Twitter'a istifa edip etmeyeceğini soran anketine yanıt olarak bir kullanıcıdan geldi. Ve açık bir şekilde Musk, @Unfilteredboss1'in fikrini oylamanın sonucundan daha çok beğendi. Musk başlangıçta bu anketin sonuçlarını - istifa etmesi gerektiği şeklinde sonuçlanan - tweet'ledi. Ancak şu ana kadar, hemen istifa edeceğine dair herhangi bir belirti göstermedi, sadece "yerine geçecek kadar aptal birini bulunca istifa edeceğini" söyleyen bir açıklama yapmakla yetindi.

Daha önce Musk, sosyal medya platformundaki büyük politika değişikliklerine anketlerle karar verileceğini tweet'lemişti.

Şu anda Twitter Blue yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanılabiliyor. Çalkantılı bir ileri geri süreci ve birçok karar değişikliğinden sonra, Musk'ın liderliğinde, ücretli abonelik katmanı Amerikalı kullanıcılar için şu anda ayda 8 dolardan başlıyor. Başka yerlerde ve iOS'ta daha pahalı ve Android'de mevcut değil. Blue'yu satın almak, kullanıcılara bir onay işareti, düzenleyebilecekleri bir yer işaretleri klasörü, özel simgeler ve site temaları, bir tweet düzenleme işlevi ve birkaç avantaj daha sağlıyor. Ve ileride, Blue kullanıcıları sitenin fiili yönetim kurulu haline gelebilir ve şirketin yönü hakkında belirleyici kararlar alabilir.

Musk'ın iki aylık Twitter saltanatı şu ana kadar son derece kaotikti ve tweet attığı her şey ciddiye alınmamalı. Ancak Tesla CEO'sunun şirketleriyle ilgili bazı çevrimiçi gönderilerinde belirttiği değişiklikler bir şekilde gerçekleştirildi. Örneğin, Twitter'ı satın almak istediğine dair ilk genel ipuçları tweet'lerinde ortaya çıkmıştı. Yani, Musk’ın internette söylediği her şeyi görmezden gelmek ne kadar güzel olsa da, bazen tweet'leri önemli olabiliyor.