Elon Musk'ın Windows 11 açıklamasıyla böyle dalga geçtiler

Tesla CEO'su Elon Musk, Windows 11'de sisteme erişmenin tek yolunun bir Microsoft hesabı oluşturmak olduğunu eleştirmek isterken, bir kez daha dalga konusu olmaktan kaçamadı.

Elon Musk'ın Windows 11 açıklamasıyla böyle dalga geçtiler

Elon Musk'ın geçtiğimiz hafta sonu Microsoft'la yaşadıklarını daha önce buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Yeni bir Windows 11 dizüstü bilgisayar satın alan Musk, sisteme erişmenin tek yolunun bir Microsoft hesabı oluşturmak olduğunu ve bunun da Microsoft'un yapay zekasına verilerine erişim sağladığını düşünerek öfkelenmişti.

Ancak, bu tamamen doğru değil. Yapılan paylaşıma, Musk'ın platformda sahte haberlerin yayılmasını azaltmak için kullandığı kendi özelliği olan Topluluk Notları'ndan bile yanıt geldi. Hatta bazı kullanıcılar daha da ileri giderek Musk'ın gönderisiyle dalga geçti.

Textio CEO'su Jensen Harris, milyarderi tiye aldı: "Yeni bir Tesla aldım ve bir Tesla hesabı oluşturmadığım sürece kullanmama izin vermiyor, bu da yapay zekalarına arabama erişim izni vermek anlamına geliyor! Bu berbat bir durum."

Ne gariptir ki Musk'ın otomobil şirketi, Tesla olmayan elektrikli araç sürücülerinden bile, araçlarını Supercharger istasyonunda şarj etmek istediklerinde bir Tesla Hesabını şart koşuyor.

Harris'in şakası, "Bir iPhone aldım ve bir Apple Kimliği oluşturmadan kullanamıyorum" veya "X'i yeni yükledim ve bir X hesabı oluşturmadan kullanmama izin vermiyor, bu da yapay zekalarına X hesabıma erişim izni vermek anlamına geliyor" gibi aynı tonda daha fazla yanıtın gelmesine sebep oldu.