Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına şok haber

Elon Musk resmi olarak duyurdu: Elektrikli otomobil devi Tesla, şirket çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkartmaya hazırlanıyor.

Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına şok haber

Electrek tarafından tespit edilen bir şirket içi e-postaya göre Tesla, 2020’den bu yana araç teslimatlarında yıldan yıla ilk kez düşüş yaşandığını bildirdikten birkaç hafta sonra küresel iş gücünün yüzde onundan fazlasını işten çıkarmayı planlıyor. Bu, Tesla’nın son yıllık gelir duyurusunda bildirdiği 140.473 çalışanın en az 14.000’inin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. Ancak Tesla’nın hangi bölümlerinin bu karardan etkileneceği belli değil.

Electrek tarafından yayınlanan e-postada Elon Musk’ın “Daha fazla nefret ettiğim hiçbir şey yok ama yapılması gerekiyor” dediği görülüyor. Musk şöyle devam ediyor: “Bu, bir sonraki büyüme aşaması döngüsü için yalın, yenilikçi ve aç olmamızı sağlayacak.”

Bu yeni gelişme, EV üreticisinin son zamanlarda karşılaştığı bir dizi kötü haberin sonuncusu olarak ortaya çıkıyor. Şirket, yeni nesil araçlarının lansmanına hazırlanırken, 23 Nisan’daki üç aylık gelir duyurusu öncesinde Ocak ayında satış büyümesinde öngörülen yavaşlamanın yanı sıra teslimat tahminlerine ulaşılamadığını bildirdi.

Ayrıca Tesla’nın, yeni bir robotaksiye odaklanmaya başlayarak yaklaşık 25.000 dolara mal olacak uygun fiyatlı bir Model 2 üretme planlarından da vazgeçtiği bildirildi. Musk bu iptal haberini yalanlasa da, söylentiler devam ediyor.

Şirketin bu sorunları, azalan talebin ve Çinli üreticiler tarafından üretilen daha uygun fiyatlı elektrikli araçların yarattığı artan baskıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Tesla, dünyanın bir numaralı elektrikli araç üreticisi unvanını, 3,02 milyon EV üreten Çin’in BYD’sine kaptırmıştı.