Eski LG telefonlarına Android 6.0 yolu açıldı

Android 6.0'a resmi olarak güncellenmeyen bu telefonlar, artık yeni bir seçeneğe sahip!

Android 6.0 yolu açıldı!

LG'nin G3 S, G3 Beat, LG G2 Mini veya Optimus L70 telefonlarından birine sahipseniz, Android 6.0'a CyanogenMod yoluyla resmi olmayan yollardan yükseltmeniz artık mümkün.

Bu telefonlar, LG'nin Android 6.0 planları arasında bulunmuyor. Ancak risk almayı seviyorsanız, CyanogenMod'un yeni sunmaya başladığı yapılardan faydalanabilirsiniz. Google'ın açık kaynak kodlu Android platformunu temel alarak yola çıkan CyanogenMod, Android'de bulunmayan birkaç ek özelliğe sahip. Bunlar arasındaki "Privacy Guard" uygulaması, telefonunuzdaki uygulamaların nelere erişebileceğini tam olarak kontrol etmenize izin verirken "Global Blacklist" ile canınızı sıkan kişileri veya reklam aramalarını engelleyebiliyorsunuz. Cyanogenmod içerisinde ekranın altındaki düğmeleri kişiselleştirme, kulaklık için ekolayzır gibi ek kişiselleştirme işlevleri de bulunuyor.

LG telefonlarına özel derlenen yapıların isimleri kafanızı karıştırabileceğinden, G3 S için "jag3gds" yapısını, G3 Beat için "jagnm" yapısını, G2 Mini için "g2m" yapısını ve Optimus L70 için "w5" yapısını indirebileceğinizi belirtelim. Yapıları yüklemek için dosyayı indirdikten sonra telefonunuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayıp, CyanogenMod yükleyicisini çalıştırmanız yeterli.

Bu arada LG'nin bir önceki amiral gemisi LG G3'ün resmi Android Marsmhallow güncellemesi için sırada olduğu, güncellemenin önümüzdeki günlerde sunulacağı söyleniyor. Dileyenler, G3'e şu an CyanogenMod da yükleyebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları