Etkileyici LED şeritlerle donatılan Nothing Phone 1, resmi olarak tanıtıldı

Uzun zamandır merakla beklenen ilk Nothing telefonu, yani Nothing Phone 1, resmi olarak tanıtıldı. Özellikleri ve fiyatı haberimizde...

Nothing Phone 1 resmi olarak tanıtıldı

Geçen yıl piyasaya sürdüğü kablosuz kulaklığı ile yola çıkan Carl Pei’nin şirketi Nothing, sonunda ilk Android akıllı telefonunu da resmi olarak piyasaya sürdü. Nothing Phone 1, Nothing Ear 1'e oldukça benzer bir tasarım estetiğine sahip.

Nothing Phone 1 hiçbir şekilde amiral gemisi bir cihaz değil. Ancak şirket hiçbir zaman bir “amiral gemisi katilini” piyasaya süreceğini iddia etmedi. Nothing, bunun yerine havalı görünümlü bir kasada daha düşük özellikler sunmayı seçmiş.

Nothing Phone 1, yaklaşık 475 ABD dolarından başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu fiyat, cihazı orta sınıf kategorisine sağlam bir şekilde yerleştiriyor. 8 veya 12 GB RAM ve 128 veya 256 GB dahili depolama ile birleştirilmiş bir Qualcomm Snapdragon 778G+ yonga seti bulunuyor. İki adet 50 MP kamera lensi (bir ana ve bir ultra geniş açı), 16 MP selfie kamerası, 5G, Wi-Fi 6, 6.55 inç 1080p OLED ekran ve 4.500 mAh pil, cihazın öne çıkan özellikleri.

Söylediğimiz gibi, Nothing Phone 1 zaten bu özellikleriyle öne çıkmaya çalışan bir telefon değil. Bunun yerine, Nothing Phone 1'in dört LED şeridi ile şeffaf arka kapağı, onu benzersiz kılmaya yetiyor. Beyaz LED şeritler, aramalar, bildirimler ve şarj durumu için farklı şekilde yanacak şekilde özelleştirilebiliyor.

Nothing Phone 1, kutusundan Android 12 ile çıkıyor. İşletim sistemi, Nothing OS adlı özel bir Android sürümü. Nothing OS, nokta vuruşlu yazı tiplerine sahip kendi widget'ları ile geliyor. Nothing, telefonu için üç yıllık Android işletim sistemi güncellemeleri ve dört yıllık güvenlik güncellemeleri vaat ediyor.

Nothing Phone 1, İngiltere, Japonya, Hindistan ve Avrupa'daki ülkeler de dahil olmak üzere 40'tan fazla pazarda piyasaya sürülecek. Cihaz, en azından yakın gelecekte ABD’ye ulaşmayacak gibi görünüyor.