Face ID, Aile Satın Almalarında Kullanılmıyor!

Bazı iPhone X kullanıcıları, yüz tanıma işlevi Face ID'nin bu işlevi kullanırken yerini parolanıza bıraktığını keşfetti!

Apple'ın Face ID'ye güvenmediği yer

iPhone X'te uygulama satın alırken yüzünüzü kullanarak onay vermek, işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Ancak aynısını çocuklarınızın satın almaları için yapamadığınız ortaya çıktı.

Bazı kullanıcıların keşfine göre yüz doğrulama sistemi Face ID, aile satın almalarında çalışmıyor. Belki büyük bir sıkıntı değil ancak çocuklarınız iPad'ine yeni bir oyun yüklediğinde her defasında parolayı yazmak canınızı sıkabilir.

Apple'ın işlevi güvenlik amacıyla mı kısıtladığı bilinmiyor. Bazı uzmanların da belirttiği üzere bunun nedeni, Face ID'nin size benzer görünen aile üyeleriniz tarafından kandırılabilmesi. Annesine benzeyen bir erkek çocuğunun iPhone X'i kolayca açtığını görmüştük. Apple muhtemelen böyle durumlar için riske girmek ve çocukların sınırsız alışverişe kalkışmasına izin vermek istemiyor.

Neden hangisi olursa olsun, biyometrik güvenlik yöntemleri arasında geçiş yapmanın firmalara yeni zorluklar getirdiğini görebiliyoruz. Yüz tanıma işlevinin her tür durumda kullanabileceğimiz kadar güvenli hale gelmesi, biraz zaman alacak gibi görünüyor - tabi aşılmayacak engellerle karşılaşmazsak.

Okuyucu Yorumları