Facebook'tan devrim gibi karar: Herkese 5 farklı profil oluşturma hakkı geliyor

Facebook, devrim gibi bir karara imza atmaya hazırlanıyor: Sosyal medya devi, tek bir kullanıcının beş ayrı profile sahip olmasına izin verecek.

Facebook'tan devrim gibi karar: Herkese 5 farklı profil oluşturma hakkı

Tek bir kişinin birden fazla profile sahip olması, daha öncen Facebook’un kesinlikle karşı olduğu bir şeydi. Ama şimdi sosyal medya devi, bir hesap altında maksimum beş farklı profil tanımlama seçeneği sunuyor. Bir Meta yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre bu yenilik “kullanıcıların sosyal medya deneyimini ilgi alanları ve ilişkilerine göre düzenleme imkânına sahip olmaları için” getiriliyor. “Ancak bu, Facebook’a üye olan herkesin Facebook’un kurallarına harfiyen uyma şartını değiştirmiyor.

İlk testin ne kadar büyük bir kullanıcı grubu ile yapılacağı veya Facebook'un sonunda daha geniş bir kitleye sunmayı planlayıp planlamadığı belli değil. Eğer yaparsa, insanların sosyal ağda nasıl etkileşime girdiğinin dinamiklerini önemli ölçüde değiştirebilir. Bu yenilik, insanların platformda farklı kişileri korumasını veya farklı arkadaş grupları veya ilgi alanları için hedeflenen ayrı sayfalar oluşturmasını kolaylaştırıyor. Bu aynı zamanda Facebook'un uzun süredir uyguladığı “gerçek isimler” politikasından da büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

Kullanıcıların birden fazla hesap oluşturmasına izin veren ve gerçek adlarını kullanmalarını gerektirmeyen Instagram'ın aksine, Facebook, kullanıcıların kimlikleri hakkında katı "ve genellikle tartışmalı" kurallara sahipti ve birden çok hesap kullandığını tespit ettiği kullanıcıların hesaplarını askıya alıyordu.

Ancak artık, birden fazla profile erişimi olan kullanıcıların artık gerçek adlarını sadece ana profillerinde kullanmaları yeterli olacak.