Facebook Live üzerinde 3.5 milyar yayın yapıldı...

Facebook'un popüler hizmetlerinden Facebook Live, ikinci yıldönümünde önemli bir başarıya ulaştı!

Facebook Live'dan büyük başarı

Facebook'un video bölümü liderinin Cuma günü söylediğine göre Facebook Live, iki yıl önceki yayımından beri yüzlerce milyon kişiden toplam 3.5 milyar yayım gördü. Bu yayımları da yaklaşık olarak 2 milyar kişi izledi ve bu sayı da neredeyse Facebook'u düzenli olarak kullanan kişilere denk geliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde ise günlük ortalama yayın miktarı bir önceki yıla göre iki katına çıktı.

Firmanın video lideri Fidji Simo, bu istatistikleri Cuma günü bir profil yayını ile duyurdu ve bu, Facebook Live ürünün herkese açılma yıldönümleri için yıllık bir gelenek haline dönüşebilir gibi gözüküyor. Facebook, iki yıl önce hizmeti herkesin kullanımına açmadan önce öne çıkan isimlerin kullanımına sunmuştu.

Simo'nun söylediğine göre Live, Facebook üzerinde video deneyiminin ne kadar sosyal olabileceği görüldü ve "normal bir videoya göre 6x daha fazla etkileşim" oluşturdu.

Facebook Live üzerinde 3.5 milyar yayın yapıldı...
Fidji Simo

Geçtiğimiz iki yıl boyunca Facebook video alanına – özellikle canlı videolara – Haber Akışı algoritmasında öncelik tanıyordu. Sosyal ağ gerçekten rakipsiz bir izleyici kitlesi sunuyor olsa da, yayın araçlarının daha kolay ulaşılabilir olması ile beraber şiddet görüntüleri de daha sık rastlanır hale geldi. Simo, Cuma günü yaptığı açıklamada firmanın "bazı zor dersler öğrendiğini" söyledi.

Live'ın hızlı doğasının bazı eşsiz zorlukları da beraberinde getirdiğini belirten Simo, bu sorunlarla başa çıkma yöntemlerini geliştirdiklerini söylüyor. Artık canlı yayınlar çok daha hızlı, daha derin ve daha doğru bir şekilde inceleniyor.

Okuyucu Yorumları