Facebook'ta MP3 paylaşımı

DoubleTwist adlı uygulama ile kullanıcılar, bilgisayarlar arasında ses, video ve resim aktarabiliyor

Facebook'ta MP3

Program aynı zamanda iTunes'tan satın alınmış dosyaları yeni baştan MP3 biçiminde kaydederek dijital hak yönetimi (DRM) kısıtlamalarını ortadan kaldırabiliyor. iTunes şarkılarınızdan oluşturduğunuz DRM kısıtlamaları bulunmayan MP3'leri sadece iPod veya iPhone'da değil, her dijital müzik çalarda dinleyebiliyorsunuz.

DoubleTwist, Monique Farantzos ile DVD Jon'un ortak çalışması. Gerçek adı Jon Lech Johansen olan DVD Jon, DVD standardının bir parçası olan CSS şifrelemesini kırarak adını duyurmuştu.

İkilinin firması, yakınlarınızla ses, video ve resim dosyalarını paylaşmanıza izin veren bir de Facebook uygulaması geliştirmiş. Bu uygulama, DoubleTwist masaüstü uygulamasıyla bir arada çalışıyor. Uygulamanın içindeki bir açılır kutu sayesinde arkadaşlarınıza fotoğraf, video ve müzik gönderebiliyor ve onların yolladıklarını kabul edebiliyorsunuz.

İşte DoubleTwist'i kurmak ve Twist Me ile Facebook dostları arasında medya paylaşımını başlatmak için gerekenler...

Nelere ihtiyacınız var?

- Windows'la çalışan bir PC. DoubleTwist şimdilik sadece Windows XP ve Vista'da çalışıyor ama bir Mac sürümü ve iPhone uygulaması da yolda.
- Bir Facebook hesabı
- Birkaç MP3
- Bunları paylaşacak arkadaşlar

1. Adım: Müziğinizi serbest bırakın

1. Adım: Müziğinizi serbest bırakın

DoubleTwist'i kurduktan sonra, satın almış olduğunuz korumalı iTunes şarkılarını serbest bırakın.

Önce DoubleTwist'i indirip kurun. Program kurulduktan sonra DRM'in kaldırılması arka planda gerçekleşecek. Uygulama, iTunes mağazasından alınmış korumalı AAC ve M4A dosyalarını buluyor, sonra bunları sessizce çalıyor ve DRM'siz MP3 dosyası şeklinde kaydediyor.

Bu ses kalitesinde birazcık düşüşe yol açıyor, ama AAC ve MP3 sıkıştırması benzer ilkeler üzerine kurulu olduğundan fark o kadar da büyük değil. Apple'ın korumalı M4A dosyalarının dışında, masaüstü uygulaması videoları (3GP, MPEG4, WMV, AVI ve MPEG2), resim dosyalarını (JPG, PNG, GIF, BMP) ve diğer ses dosyalarını (MP3, AAC, WMA, WAV) da aktarabiliyor.

Uygulama kendini iTunes kitaplığınıza da ekliyor, ama sadece sahip olduğunuz ya da iTunes'da çalma hakkına sahip bulunduğunuz dosyaları dönüştürüyor.

Bu noktada, bilgisayarında DoubleTwist olduğunu bildiğiniz herhangi biriyle müzik paylaşabilirsiniz. Ancak asıl eğlence Facebook uygulamasını çalıştırdığınızda başlıyor.

2. Adım: Facebook uygulamasını kurun

2. Adım: Facebook uygulamasını kurun

Şimdi Twist Me sayfasına gidip uygulamayı kurun. Uygulamanın profilinizde bir uygulama olarak kurulmasına izin vermeyi unutmayın. Eğer başkalarının paylaşım alışkanlıklarınızdan haberdar olmasını istemiyorsanız uyarıları kapatmak gibi bir şansınız da var.

3. Adım: Şarkı paylaşımı

3. Adım: Şarkı paylaşımı
Paylaşım: DoubleTwist ile Facebook'ta dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.

Uygulama profilinize eklendikten sonra istediğiniz sayıda müzik ya da video dosyasını (10 MB'a kadar) seçin ve Facebook uygulaması sayesinde karşıya yükleyin. Uygulama gerektiğinde dosyaları dönüştürüyor (eğer masaüstü uygulaması zaten dönüştürmediyse) ve böylece arkadaşlarınıza kolayca yollayabiliyorsunuz.

Dosyanın karşı tarafa ulaşması için gerek sizin gerekse dosya alışverişi yaptığınız arkadaşlarınızın bilgisayarlarında programın kurulu olması gerekiyor. Bu kısmen pazarlama stratejisi, kısmen de işinizi kolaylaştırmaya yönelik, çünkü paylaşımı bir adım ileri götürüyor. Facebook uygulamasını kurduktan sonra masaüstünde DoubleTwist'i kullanarak, Facebook arkadaşlarınızla ya da e-posta adresi olan herhangi biriyle resim, ses veya video paylaşabilirsiniz.

Facebook uygulaması olan Twist Me'yi değil de doğrudan masaüstü yazılımını kullanırsanız da müzik aktarımı yapabilirsiniz. Ama bunun için iTunes kullanıcısı olmanız şart. Bunun için »Share« sekmesinden »My iTunes«'u seçin ve iTunes koleksiyonunuzdan herhangi bir şarkıyı seçin.

4. Adım: Gönderilen dosyaları kabul etmek

4. Adım: Gönderilen dosyaları kabul etmek
Transfer: Aldığınız dosyaları çift tıklama ile hemen oynatabilirsiniz.

Facebook'taki arkadaşlarınızdan biri size bir şey gönderdiğinde DoubleTwist masaüstü uygulamasının »Home« sekmesinde, »New Items« başlığı altında bunu görebilirsiniz. Dosyayı oynatmak için üzerine çift tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları