Facebook'tan sonra Twitter!

Facebook'tan esinlendiler; farklı bir yola çıktılar: İşte Twitter'ın son hamlesi...

Facebook'tan sonra Twitter!

Sosyal ağın hızlı yükselenlerinden Twitter ,büyük paralar kazanmak istiyor.

Wall Street Journal'in aktardığında göre Twitter yönetimi beyin fırtınası yapıyor. Konuşulanlar arasında sadece Microsoft ile değil, Google ile de birlikte çalışmak yer alıyor.

Twitter, kullanıcıların oluşturduğu veri akışını, arama devlerinden birinin ya da ikisinin biden kullanımı için lisanslayacak. Böylece geleneksel arama sonuçları geliştirilmiş olacak. Twitter da buradan kar elde edecek.

Google, Bing ya da her ikisiyle birlikte anlaşmayı düşünen Twitter, bu arama sonuçlarında gösterilen reklamların gelirlerinden pay alacak. Ancak şimdilik üç taraftan da meseleyle ilgili bir açıklama gelmedi.

Twitter'ın bu adımı atmasında, Facebook'un site içerisi arama motoru hamlesi büyük rol oynamış olabilir. İki site de zaman zaman birbirlerinden esinleniyorlar. Örneğin Facebook'un durum güncellemeleri, Twitter'ın kısa Twit'leri gibi işliyor. Ancak Twitter, arama ve reklamdan para kazanma konusunda Facebook'tan farklı bir yol çizerek, kendi aramasını oluşturmuyor. Arama devleriyle anlaşmayı yeğliyor.

Facebook'un arama hamlesi için Facebook ciddi bir iyileştirme peşinde haberimize bakabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları