Facebook ciddi bir iyileştirme peşinde...

Facebook güçleniyor: Popüler sosyal ağ platformu ciddi bir iyileştirme peşinde...

Facebook gelişiyor!

Dünyanın en popüler sosyal ağ platformu olan Facebook, arama motoru üzerinde ciddi bir iyileştirmeye gidiyor. Henüz test aşamasında olan yeni arama motoru ile Facebook kullanıcıları, bundan böyle kişileri, organizasyonları ve diğer pek çok şeyi gerçek zamanlı olarak arayabilme şansına sahip olacak.

Test aşamasını başarıyla geçmesinin ardından ise Facebook, arama motorunu terfi ettirerek, Twitter'a güçlü bir alternatif olabileceğine inanıyor.

Bu konuda bir açıklama yapan Facebok'an Kari Lee, blog sayfalarında şu sözleri dile getirdi: "Test grubuna katılan herkes, Facebook'un yeni arabirimini kullanarak kullanıcı profilleri başta olmak üzere, Facebook sayfaları, grupları ve uygulamaları arama sonuçlarında görebilme imkanına sahip olacak. Örneğin, bu test aşaması ile, dileyen tester'lar (testçiler) paylaşımda olan kendi fotoğraflarını, linklerini (bağlantılarını), videolarını ve notlarını Facebook üzerinden arama yaparak bulabilecek."

Bunun yanı sıra durum iletilerinin de arama sonuçlarına yansıyacağını ifade eden Lee, paylaşımlarını herkese açan kullanıcılarla ilgili pek çok içeriğin artık arama sonuçlarında yer alabileceğinin altını çizdi. Diğer bir deyişle, fotoğraf, video ve benzeri bilgilerini sadece arkadaşlarıyla paylaşan kullanıcıların bu içerikleri, arkadaş listesinde olmayan bir kişinin arama sonuçlarında yer almayacak.

Okuyucu Yorumları