Facebook'tan yeni bir şans...

Facebook "Sadece bir şansınız var; sonra değiştiremezsiniz" dedi ama sözünde durmadı...

Facebook sözünde durmadı!

Facebook daha önce kullanıcılara özel bir isim ve adres sunmuştu. Adres satırına Facebook'tan sonra yazılan bu kullanıcı ismi belli açılardan iyi, belli açılardan kötüydü. Örneğin isminizi www.facebook.com/isim şeklinde aldığınızda, tanıştığınız insanların sizi bulması kolaylaşıyordu. Ancak artık 250 milyon kullanıcısı olan Facebook'ta bu kadar kullanıcının isim alması demek, pek çoğunun saçma isimler almak zorunda kalmasına yol açtı. Aynı isimde bazen yüz kişinin olduğunu, aynı takma isim veya tanım altında ne kadar çok insan bulunduğunu düşünürseniz anlarsınız.

Facebook bu kullanıcı ismi konusunda uyarısını da yapmış, bir kez seçilince bir daha değiştirilemeyeceğini belirtmişti. Ancak sözünde durmadı ve kullanıcılara isimlerini deiştirmeleri için yeni bir şans verdi. Bunun sebebi pek çok kullanıcının rastgele rakamlar veya hatırlanması zor kullanıcı isimleri seçerek unutması oldu. Bazen de kullanıcılar seçtikleri isimden pişman oldu ve değiştirmek istedi.

Facebook bu sefer son diyor ancak bundan birkaç ay sonra bir son şans daha verilirse veya bu özellik kaldırılırsa şaşırmayacağız.

Okuyucu Yorumları